onsdag 10. februar 2016

Hipp, hipp, hurra! Bursdager på rekke og rad...


En gang en liten, nydelig gutt


Først ut er storebror. Hvis alle år hadde hatt like mange dager, ville lillebror ha blitt født på samme dato, ikke bare samme dag, lørdag før morsdag.
To ganger har jeg fått oppleve gleden av å ha en nyfødt gutt i armene mine på morsdagen, få forunt!
Begge har kreative yrker og får holde på med det beste de vet....

Februarblomsten er stemorsblomst. Blomsten symboliserer minner, tanker, trofasthet, ydmykhet og kyskhet. De ble gitt i gave i viktoriatiden og  formidlet budskapet «Jeg vil alltid være trofast". Blomsten er funnet i nyanser av blått, lilla samt gul og krem. Man må huske på at et eldre engelsk navn på planten er "heartsease"..... 
Det er en vill europeisk stemorsblomst som vanligvis har lilla og gule blomster. Det har gitt opphav til hybrider som de fleste kultiverte stemorsblomstene er blitt utviklet fra.

I England har denne blomsten alltid vært verdsatt høyt, først og fremst av kelterne og spesielt i middelalderen. Det ble sagt at ridderne av det runde bord ba stemorsblomstene om råd ved å tolke antall og form på strålene fra sentrum av blomsten: sju linjer (en heldig beløp) betydde troskap i kjærlighet. Legenden om stemorsblomst forteller at blomsten opprinnelig var hvit, men ble lys lilla der den ble gjennomboret av Amors pil. Det sies at du kan se en du er glad i ansiktet til en stemorsblomst. 
Selve navnet Pancy på blomsten er avleda fra det franske ordet pensee. Blomsten kan bringe fram tanker om den kommende kjæresten. Shakespeare kjente til betydningen av blomsten da han i En midtsommernattsdrøm, skrev han at den sovende Titania vil forelske seg i den første skapningen hun ville se når hun våknet takket være stemorsblomstjuice hun hadde fått i øynene mens hun sov (saften av den vil gjøre en mann eller kvinne forelsket i den første skapningen som de ser).  Stemorsblomsten går også under navnet Hjertets Ease, for det ble antatt at blomsten ville sikre kjærligheten til kjæresten din. Blomsten var en av ingrediensene i en keltisk kjærlighetsdrikk, fordi stemorsblomst skulle ha magiske kjærlighetskrefter. Kronbladene som er hjerte-forma, ble antatt å kurere de kjærlighetssorg. 
Stemorsblomsten er knyttet til St. Valentinsdag og har lenge vært en blomst som ble gitt til den elskede.Kilde

En blanding av stemorsblomst, ryllik, åkersnelle, lin, brennesle, legeveronika, gåsemure, jordbærblad, peppermynte, bjørnebær, og løvetann samt blomster fra kongslys og kamilleblomst kan brukes i en urtete som skal ha en styrkende virkning som kanskje kan fjerne melankolien som den også symboliserer.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!