lørdag 14. mars 2015

Dagen i dag; innlegget som forsvantSolstjernas blomsteranlegg.


π (pi) er definert til å være forholdet mellom omkretsen av en sirkel og diameteren av sirkelen. Dette forholdet er det samme for alle størrelser, så det er egentlig knyttet til ideen om sirkularitet. Sirkelen er en grunnleggende form, så dette er fundamentale forhold. Folk har studert dette forholdet så langt tilbake som til de gamle babylonerne.Kilde

Dagen i dag er den internasjonale π (pi)-dagen som feires hvert år den 14. mars.
Den feires til minne om den matematiske konstanten π (pi)). Pi-dagen er den 14. mars (eller   datoformatet: måned.dag 3.14) fordi 3, 1 og 4 er de tre mest viktige sifrene i desimalformelen. 
Den først kjente offisielle eller mest storstilte feiringa av Pi-dagen ble arrangert av Larry Shaw i 1988 på San Francisco Exploratorium. Kilde
I dag så jeg den første sommerfuglen dette året. Og dagen i dag er også den internasjonale dagen som er satt av til å lære mer om sommerfugler. Litt av et sammentreff!
Dessverre var sommerfuglen borte da kameraet var på plass.

NATIONAL KUNNSKAPSDAG OM SOMMERFUGLER

Den feires hvert år 14. mars. Våren er rett rundt hjørnet, så det er et passende tidspunkt for å lære noe nytt om sommerfugler. 
Sommerfugler trenger vår hjelp for å overleve fordi de avhengige av blomster og andre naturlige kilder. Vi kan rett og slett hjelpe dem ved å plante flere blomster.
Det er mer enn 20.000 typer sommerfugler over hele verden.
Vingespennet deres kan variere fra 2 til 300 mm.
I sitt voksne stadium lever de fra en uke til nesten et år, avhengig av arten.
Mange sommerfugler flyr over lange avstander. Den mest imponerende flyvingen foretar monarksommerfuglen fra Mexico til nord USA og sørlige Canada, en avstand på nærmere 5000 mil. Kilde
Lær mer
Hvordan skape en matematisk sommerfugl? Se her og her!
Dagen i dag er i tillegg Barnes skapedag.

Denne dagen er et forsøk på å sette fokus på barnas skaperevner, å åpne øynene for hva fantasien og kreativiteten kan gjøre for vår verden, og hvor viktig det er for barnas utvikling og deres ve og vel.Kilde


Sagas, 2 år,  sommerfugl

3 kommentarer:

 1. Hei

  Omsider er formen stigende og kvalmen sluppet taket og kuren over. Nå er det bare oppbygging igjen og jeg er på god vei til og bli veldig bra.

  Interessant innlegg om pi, og jeg visste ikke at det bar noe man feiret den 14 mars. Virkelig et sammentreff at sommerfuglen viste seg på samme dato. Sommerfugl står for transformasjon, og det stemmer jo godt.

  I dag er det nydelig vær her nord, men en del vind. Sola skinner og det gjør noe helt klart med humøret!

  Ha en fin dag!

  Varm hilsen fra nord

  SvarSlett
 2. I really learned something from your post. Didn't know that there is something like an international pi day! The mandala-like plant is very pretty! I leave a part of my garden wild every year with plants that butterflies loveto help them. And additionally I like looking at them and photographing them.
  Kind regards from Austria! Attila

  SvarSlett
 3. Here many people, including school children celebrate by making pies to celebrate pi! I love your photos and cannot believe you've already seen a butterfly…. I saw snow flakes the day before yesterday that resembled butterflies:-)
  Thanks for sharing the love up-close with I Heart Macro ♥

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.