fredag 1. februar 2013

Norsk kultur, Østfoldmat; Eplesnø og blåbærsaus på nøttebunn

Eplesnø

3 epler
1 dl vann
50 gram sukker
sitronskall av 1/4 sitron
3 eggehviter
6 plater gelatin

Eplene skrelles og kokes opp med vann. Mos eplene gjennom en sikt. piskes med sukker til de er kalde, settes i fryseren. Riv sitronskall. Pisk opp eggehviter. Smelt 6 plater gelatin og ha i epleblandinga. Alt blandes sammen og has i en sprøytepose.

Blåbærsaus


300 gram blåbær
4 ss sukker
Blåbær og sukker kjøres sammen i en foodprosessor. Siles gjennom en sikt. litt krem blandes med litt fløte og saus. has i papirkremmerhus.

Ta blåbærkremen på nøttebunnen ut av formene når den er stivna. servers på tallerken med et lite speil av blåbærsaus. Språyt ut noen klatter eplesnø på speilet. dekorer toppen av blåbærkremen med neon blåbør og melsidryss.

Nøttebunn

250 gram nøtter
250 gram melis
3 egg
1t bakepulver
Nøttene males og blandes med de øvrige ingrediensene.
Has på smurt papir og stekes i ovnen ved 175 grader. Settes kaldt og stikkes ut i sirkelrunde underlag for blåbærkremen.

Blåbærkrem

300gram blåbær
2ss sukker
1/2 l fløte
3 ss sukker
6 plater gelatin

Kjør blåbør og sukker sammen i foodprosessor.
Sil og pisk fløte med sukker. Gelatinplatene smeltes og blandes med blåbær som tilsettes den piskede kremen som sprøytes på nøttebunnene. De må smøres!

Dette er ikke god instruksjon, min kommentar!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.