onsdag 24. november 2010

Julegate

.


Julepynten er på plass, og det ser litt travelt ut en sen ettermiddag i handlegata, men sannheten skjuler seg bak opplyste fasader. Mange av butikklokalene står tomme, og det er trist at den ene virksomheten etter den andre må legge ned. Det er ikke liv laga i sentrum, dessverre.
Det er jo så mye hyggeligere å gå ut i lufta og bli kald på nesa for så å gå inn i neste butikk og varme seg, synes jeg - enn å vandre fra butikk til butikk under samme tak, ta rulletrapper fra første til femte etasje og ned igjen uten å finne det som sto på huskelappen, bli fallbydd varer det ikke er behov for, og bli ør i hodet av musikk eller reklame som surrer og går uavbrutt, og å komme hjem med varer det ikke var planer om å kjøpe i det hele tatt.
Store varehus som dukker opp utenfor byene, er en styggedom.

6 kommentarer:

 1. Åh! Vilken fin guld lyster på gattorna :))
  Ja... i kylan är det många besök i butikerna hahaha...
  Ha det bra
  Halina

  SvarSlett
 2. Det er så koselig når julegatene endelig er oppe. Men også en påminnelse om at man nå må passe på å få ferdig alt til jul.

  Jeg må si jeg synes det er litt behagelig å handle alt i en bygning jeg, da. For da slipper man å gå så langt, og slipper å bli så kald mellom butikkene. Men jeg er enig i at man ikke får den koselige julegatefølelsen.

  SvarSlett
 3. Tack för besöket på min blogg :-) Får kika på din soppa med!

  Håller med om att det är mysigt med julskyltning och gå från butik till butik snarare än att vara i ett stort köpcentrum men har man bråttom med klapparna är det nog smidigare med ett sådant i alla fall - tar dock bort julkänslan så man får göra en avvägning.

  SvarSlett
 4. How peaceful a sight. How alluring. Please have a good Friday.

  daily athens

  SvarSlett
 5. Jeg synes også at det er trist når de små butikkene med atmosfære blir borte. De med et pling i ei bjelle når du åpner døra i stedet for den elektroniske pipelyden som teller deg inn. De overfylte knøttsmå hvor du må gå minst to runder før du oppdager detaljene i stedet for strømlinjeformede profesjonelle glansutstillinger. Men i dag avspeiler alle vår overflod av ting. Svært mange ting som vi ikke trenger.

  SvarSlett
 6. Härlig julstämning i bilderna! Ja det är svårt med avvägningen, vi ser det i vårt lokala centrum - affärer slår igen på löpande band... Vi försöker handla så mycket vi kan där, men problemet är ju att när allt inte finns på samma ställe, så hamnar man lätt i ett stort köpcentrum utanför stan istället...

  Grattis till vinsten! :) Jag mailar dig för att få din adress, så kolla mailen! Kul att du och Helena har besökt varandras bloggar också!

  Kram Birgit

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.