Det ble en ekstra klissete deig jeg satt til heving!
Smaktilsettinger: Kardemomme, rosiner og sukat, enkelt og greit.
Ved påføring av piska egg, kjenner jeg en fin svampaktig og luftig deig, forventningene stiger.... og den blir nok aldri tørr som julekakene jeg husker vi fikk på juletrefestene da jeg var liten.
Klarte ikke å vente med å smake...
To store kaker, og de ble kjempegode, saftige og smakfulle!
Kakene gir meg minner fra land jeg har besøkt. Det er jo på denne måten vi må reise i disse tider!
Noen av dem står for tur til å bli bakt i "Julekakeraiden" denne adventstida. Her er det oppskrifter på både øljulebrød og julefocaccia, julekake med marsipan og litt av hvert!
Å så godt som julekake er. Jeg har kjøpt inn sukat og rosiner og tenkte jeg skulle bake noe som heter søsterkake. Julekake har jeg visst aldri bakt selv, for den får jeg gjerne i julegave. Koselig med gode dufter i huset i adventstiden. Pluss at det å få smake litt på herlighetene er jo så fint. Nyt dagene mot julekveld :)
SvarSlettDet har sikkert vært deilig. Jeg forteller deg at ingrediensene til det søte brødet alle må ha romtemperatur, ikke gjæren! Siden den er deaktivert av varme og ikke virker på deigen.
SvarSlettJeg spør: Forstås det jeg skrev? Jeg gjør det med oversetteren.
Kyss fra Argentina
Oh, ja, jeg bake også veldig gjerne. Kaken ser ut veldig god. Glede å se. Ha mange bake-glede så fint nå :-)))
SvarSlettDet er gøy å prøve nye oppskrifter. Men jeg baker ikke lenger Dresdner Christstollen selv, bakerne kan gjøre det bedre ... som Wiener Sachertorte, som jeg ikke gjorde like bra som bakeriene i Wien!! Dresdner Christstollen må holdes kjølig i minst 2 uker før den skjæres, dette er når den utvikler aromaen best... den kan oppbevares i minst 90 dager. -
Jeg liker også å prøve nye og liker også å variere dem. Jeg har tilberedt tørket frukt til den engelske julekaken i dag... denne ligner på oppskriften din "Julekake anbefalt av Maja"... den første delen er himmelsk - må stå over natten - og jeg fortsetter å bake i morgen ... mitt første forsøk med kaken - Og til povarenok.ru/recipes jeg fant cupcake med valmuefrø og plommer (jeg ville absolutt brukt tørkede plommer for smak) - prøv definitivt også :-)) Takk :-))
Jeg liker å ta bilder for deg fra pepperkakebakeriet ... det kan ta litt tid, nå er det alltid mye rush.
Klem Viola
Hei Nina, jeg er veldig glad for å vite at vi kommuniseres så langt borte og uten å vite hvordan vi skal skrive på våre respektive språk.
SvarSlettJeg forteller deg at jeg hadde planlagt å reise til Norge i mai i fjor med noen kvinnelige venner, og med denne pandemien forsvant turen. Jeg håper å bli kjent med landet på et eller annet tidspunkt.
Når det gjelder Pan Dulce-oppskriften, forteller jeg deg at den er riktig. Forsøk alltid å gjøre deigen myk slik at hevingen blir perfekt. Kok den ved 170 ° i ca 45 minutter. Eventuelle spørsmål du stiller. Min mann og jeg er pensjonerte lærere, og vi har all tiden i verden.
Mange følelser for deg fra Norma
Spise og reise er gleder i livet vårt. Jeg prøver å lage din norske kake. Gå i mellomtiden gjennom byen der jeg bor.
SvarSlettMar del Plata, byen min ved bredden av Atlanterhavet
https://youtu.be/LN3uqyYre5A
Viktige steder i byen
https://youtu.be/DPTSeXaVU8Q
Solnedgang i januar 2020. Mye turisme.
https://youtu.be/gPjJ7vGU_sk
Tenker det smakte godt!
SvarSlettHilsen Tove/fargeneforteller