onsdag 2. desember 2020

Julebrødtradisjoner i mange land, starter med en klassisk norsk!Det ble en ekstra klissete deig jeg satt til heving!


Jeg har aldri bakt på denne måten før. I oppskriften skal smøret være romtemperert, men det står ingenting om gjæret eller melka, så jeg lot også det stå ute fra kjøleskapet en stund. Å kna i smøret til slutt var en spesiell opplevelse. Det ble mye klin... håper smaken på den ferdige kaka oppveier noe for den uortodokse tilberedinga, men dette skulle være en klassisk julekake, så det er kanskje sånn - på denne måten- de bakte i gamle dager...
Smaktilsettinger: Kardemomme, rosiner og sukat, enkelt og greit.
Ved påføring av piska egg, kjenner jeg en fin svampaktig og luftig deig, forventningene stiger.... og den blir nok aldri tørr som julekakene jeg husker vi fikk på juletrefestene da jeg var liten.

Klarte ikke å vente med å smake...

To store kaker, og de ble kjempegode, saftige og smakfulle!

Kakene gir meg minner fra land jeg har besøkt. Det er jo på denne måten vi må reise i disse tider!
Noen av dem står for tur til å bli bakt i "Julekakeraiden" denne adventstida. Her er det oppskrifter på både øljulebrød og julefocaccia, julekake med marsipan og litt av hvert!

6 kommentarer:

 1. Å så godt som julekake er. Jeg har kjøpt inn sukat og rosiner og tenkte jeg skulle bake noe som heter søsterkake. Julekake har jeg visst aldri bakt selv, for den får jeg gjerne i julegave. Koselig med gode dufter i huset i adventstiden. Pluss at det å få smake litt på herlighetene er jo så fint. Nyt dagene mot julekveld :)

  SvarSlett
 2. Det har sikkert vært deilig. Jeg forteller deg at ingrediensene til det søte brødet alle må ha romtemperatur, ikke gjæren! Siden den er deaktivert av varme og ikke virker på deigen.
  Jeg spør: Forstås det jeg skrev? Jeg gjør det med oversetteren.
  Kyss fra Argentina

  SvarSlett
 3. Oh, ja, jeg bake også veldig gjerne. Kaken ser ut veldig god. Glede å se. Ha mange bake-glede så fint nå :-)))
  Det er gøy å prøve nye oppskrifter. Men jeg baker ikke lenger Dresdner Christstollen selv, bakerne kan gjøre det bedre ... som Wiener Sachertorte, som jeg ikke gjorde like bra som bakeriene i Wien!! Dresdner Christstollen må holdes kjølig i minst 2 uker før den skjæres, dette er når den utvikler aromaen best... den kan oppbevares i minst 90 dager. -
  Jeg liker også å prøve nye og liker også å variere dem. Jeg har tilberedt tørket frukt til den engelske julekaken i dag... denne ligner på oppskriften din "Julekake anbefalt av Maja"... den første delen er himmelsk - må stå over natten - og jeg fortsetter å bake i morgen ... mitt første forsøk med kaken - Og til povarenok.ru/recipes jeg fant cupcake med valmuefrø og plommer (jeg ville absolutt brukt tørkede plommer for smak) - prøv definitivt også :-)) Takk :-))
  Jeg liker å ta bilder for deg fra pepperkakebakeriet ... det kan ta litt tid, nå er det alltid mye rush.
  Klem Viola

  SvarSlett
 4. Hei Nina, jeg er veldig glad for å vite at vi kommuniseres så langt borte og uten å vite hvordan vi skal skrive på våre respektive språk.
  Jeg forteller deg at jeg hadde planlagt å reise til Norge i mai i fjor med noen kvinnelige venner, og med denne pandemien forsvant turen. Jeg håper å bli kjent med landet på et eller annet tidspunkt.
  Når det gjelder Pan Dulce-oppskriften, forteller jeg deg at den er riktig. Forsøk alltid å gjøre deigen myk slik at hevingen blir perfekt. Kok den ved 170 ° i ca 45 minutter. Eventuelle spørsmål du stiller. Min mann og jeg er pensjonerte lærere, og vi har all tiden i verden.
  Mange følelser for deg fra Norma

  SvarSlett
 5. Spise og reise er gleder i livet vårt. Jeg prøver å lage din norske kake. Gå i mellomtiden gjennom byen der jeg bor.

  Mar del Plata, byen min ved bredden av Atlanterhavet
  https://youtu.be/LN3uqyYre5A

  Viktige steder i byen
  https://youtu.be/DPTSeXaVU8Q

  Solnedgang i januar 2020. Mye turisme.
  https://youtu.be/gPjJ7vGU_sk

  SvarSlett
 6. Tenker det smakte godt!
  Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.