mandag 19. august 2019

Drivhuset nåNoen dagers unnaslutnring resulterte i at  druestokken som hang i taket, falt ned. Opphenget knakk pga tyngden.Jeg lærer ikke, for et par dager uten kontroll i benkene, fikk tomatplantene fritt spillerom, og det fikk dem til å knekke. Her er det provisorisk knytt opp med tau gjennom hemper i taket.


Kanskje det er best å gå over til kun klasetomater. De trenger ikke på langt nær så mye stell og kniping.


"Det bugner i drivhusene i de danske haver. Tomater, druer, agurker og andet godt vælter frem, og det er den rene sviger at vælte sig rundt i hjemmedyrkede grøntsager. Men fornøjelsen kan blive kort, hvis du er uheldig at få meldug, skjoldlus eller andet utøj. Det er især nu, hvor temperaturforskellene mellem nat og dag bliver større, at risikoen for rådne vindruer og revnede tomater er stor. Lars Lund giver dig her et overblik over de mest almindelige sygdomme dine vindruer kan få (og tomater) og råd til, hvordan du kommer dårligdommene i forkøbet."

3 kommentarer:

  1. Som det gror hos deg da! Vakkert er det da virkelig. Ha en fin dag i august!

    SvarSlett
  2. Du har alt for mye å passe på. Det er vanskelig å følge med på alt! Du verden så flotte druer. Er de gode? Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  3. Ja, de er søte og gode, men har en eller to store steiner som er til hinder for full nytelse.... og så trenger de mye sol for å bli modne og få farve.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!