fredag 5. januar 2018

Ser ikke ut som
om jeg er klar for mitt siste innlegg om lykke ennå, for det dukker stadig opp et eller annet som kan gi innhold til disse innleggene som jeg egentlig har et ambivalent forhold til!
Lykke kommer fra å fokusere utover
Bertrand Russell trodde at å lukke deg selv inne bare fører til tristhet og kjedsomhet. Hvis vi bare fokuserer på det som mangler i våre liv, på våre problemer, feil og vår frykt, mister vi entusiasmen for livet. I dette aspektet sammenfaller han med østlige filosofer og Lacanian psykoanalyse. Disse to lærdommene tror at «jeg»-et er en kilde til lidelse og sykdom.

Til gjengjeld, hvis vi fokuserer vår oppmerksomhet utad, blir livet enklere. Disse eksterne aspektene av livet består av mange forskjellige realiteter. Kunnskap, andre mennesker, arbeid, hobbyer osv. Alle disse tingene gjør livet mer interessant og fullkomment.
Bertrand Russell bemerket at en sjenerøs ånd bringer fryd og glede. Og disse er igjen energikilder og motivasjon. De gir også styrke når det kommer en tid der du må løse dine egne problemer. 
 Det krever hardt arbeid og utholdenhet. Ingenting som er verdt noe, oppnås over natten. Det samme gjelder for å være lykkelig.Kilde
«Når min tid til å dø kommer, vil jeg ikke føle at jeg har levd forgjeves. Jeg har sett røde solnedganger, morgendugg og snø som skinner i lyset av solen. Jeg vil ha luktet regn etter tørke og hørt det stormfulle havet Skagerak krasje mot granittkysten ved Brattestø..... og sett nordlyset en stille vinternatt over vidda»  (av B Russell, fritt omskapt av meg, og det siste gjenstår på lista mi, er mao ikke klar ennå!)

Og les dette!
1 kommentar:

  1. Viktige ord og et vakkert dikt!
    Det å ta inn alt det vakre er viktig. Takk for dype og fine ord.
    En god helg ønskes deg av Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!