søndag 3. juli 2016

Slåttegraut = sommerfest
Hesjinga er over og hestenes mat er i "boks", det er tid for å holde slåttgraut!
Mens vi var på festen på bondelandet, har sterke vindkast velta skapet som sto på terrassen klart for å males. Det er andre gang dette skjer. I fjor var det drivbenken som blåste ned og fikk skikkelig bank. Heldigvis ble ingenting skadet denne gangen verken prinsessesenga eller det gamle kjemiskapet, men det var nære på. Varmepumpa var ganske utsatt!.
Det var jo for godt til å være sant å få ha glassene i behold. Mens vi var på en kort tur til Lia onsdag og torsdag 27. og 28. juli, blåste de nymalte skapdørene over ende igjen - og med et glass knust som resultat. Nå er det slutt på å ha møbler til oppbevaring og tørk på den plassen.
Og regnet har hølja ned i hele natt og alt er dy gjennomvått blant annet fordi markisa er trukket inn pga at den var i ferd med å løsne fra festet i veggen.


3 kommentarer:

 1. Koselig med hesjing og slåttegraut, barndomsminne :) Sterke vindkast er ikke så hyggelig, men slett ikke uvanlig her i vest. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Vind og regn hos deg også ?
  Bra at skapet ikkje vart skada.
  Slåttegraut er var vanleg her også då foreldra mine hadde gard med hesjing.
  Rømmegraut med kanel og sukker, smør, evt rosiner... Nydeleg.
  No får me kjøpt det jonsokaften, sanitetskvinnene arrangerer basar.

  SvarSlett
 3. Jeg var mye på bondegårder på Hadeland og Søndre Land som barn, og vi barna var med og tråkket høy. Hest og vogn - helt fantastisk. Da spiste vi også grøt.
  Den vinden er jeg lei! Fint at skapet ikke ble ødelagt! Hilsen Tove

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!