Kjøp av magasiner er ikke stort lenger, inspirasjon henter jeg nå fra andre blogger. Men på lange flyturer er det praktisk å ha godt lesestoff, og magasinene blir da lest fra perm til perm. ikke en spalte hopper jeg over, og denne oppskriften er fra Country Living, juli 2014. Temaet var honning.
Vi kjøpte ikke tagine i marokko. Nå kan jeg angre!
4 deler kylling
1 ss solsikkeolje
1 stor løk, hakka fint opp
2 hvitløksbåter, krysta
1 ss raspa fersk ingefær
2 ss ras-el-hanout kryddermix
6 dl kyllingbuljong
en nype safran tråder
2 ss honning
Skall av en sitron
1 søtpotet i kuber
50g dadler, grovt hakka
30 g rista mandelflak
1 ss x2 fersk hakka mynte og coriander
couscous
Jeg brukte tranebær i steden for dadler siden jeg ikke fikk tak i det!
I farta glemte jeg å strø over mynte og koriander, det var det grønne som mangla!!!!
Fra egen dyrking
Ha ovnen på 180° C /160° varmluft
Putt kyllingen i en plastpose med melet og rist
Hell olje i en kjele på middels varme
Brun kyllingen på begge sider
La fetet ligge i kjelen, legg opp i løk, litt salt og kok i 10 min. til løken har blitt myk
Putt opp i hvitløk, ingefær, kryddermix og la det koke ett minutt. Ha i litt mel.
Tilbered buljongen, putt opp i safran, honning og sitronskallet sammen med svart pepper.
La koke opp, legg opp i kyllingbitene, legg på lokk.
Kok i ovenen i 20 min., putt opp i søtpotet og dadler. Kok i ytterligere 25 min.
Ta bort grønnsakene, dadlene og kyllingbitene, hold det varmt.
Sett kjelen/panna over høy varme og la det bli til sirupsaus. Smak til med mer krydder.
Legg kyllingen på tallerkern/form og hell over sausen, strø mandelflak og urtene over.
Serveres med couscous.
Retten er veldig velsmakende- og anbefales.
Neste gang prøver jeg kalkun, dadler med mynte og koreander - ferdig tilberedt dagen før servering.
Liknende rett her.
Always fun to read recipes from another nation. Interesting and unknown spices seem to always be call for in the ingredient list! Lovely photos.
SvarSlett