onsdag 6. august 2014

Eksotisk makrell





Etter fem ordinære norske makrellmiddager, er det på tide å servere noe annerledes. Tidligere har det vært med soltørka toamter i olje, pesto og tatziki, mer gresk vri mao.
Kom over denne oppskriften nylig. Det er også en brukbar variant på sensommeren.

Støt ingrediensene til fyllet sammen ved hjelp av en morter. 
Gjør tre diagonale snitt langs begge sider av hver makrell, og skyv i fyllet. 
Avkjøl i 2 timer før matlaging.
Varm ovnen til 180C / 160C vifte. 
Chermoula:
Legg hvitløk, krydder, sitronsaft, koriander og en klype havsalt i en blender. Hell olivenolja jevnt og sakte i blederen. 

Pensle makrell med litt olivenolje på begge sider, og legg fiskene i en varm stekepanne og stek 2 minutter på hver side. Stek videre i en form i ovnen ca 10 minutter, eller til makrellene er gjennomstekt. Drypp over med litt av Chermoula og server med gulrot, oliven og sitron og couscous, sitronbåter og den resterende Chermoula.


Chermoula er en marinade for fisk og grunnlaget for en rekke marokkanske fiskeretter, blant annet bakt fisk i Tagine. Chermoula kan også brukes til å mørne kylling. 

Den klassiske Chermoula oppskriften nedenfor er rask og enkel å tilberede Bruk bare friske korianderblader. Juster hot pepper etter eget ønske. 

Gjør nok marinade for 2 kg (ca1,8 l) fisk. 

Tilberedingstid: 10 minutter 

Total tid: 10 minutter 

Ingredienser: 
En stor haug cilantro (koriander), finhakket 
4 fedd hvitløk, presset eller finhakket 
2 ss paprika 
1 ss spisskummen 
1 ts salt, eller mer etter smak 
1 ts ingefær (valgfritt) 
1/2 ts kajennepepper (valgfritt) 
1/4 ts safran, smuldret 
3 ss vegetabilsk olje 
saften av en liten sitron 
Forberedelse: 

Det kan være lurt å legge litt mer olje eller en spiseskje eller to med vann for å tynne marinade, så det er lettere å pensle over fisken. 

La Chermoula bli tjukk hvis den skal brukes som en farse for stekt fisk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.