På bloggen Bloggdamer 40 pluss (har problemer med å finne plusstegnet på det amerikanske tastaturet mitt her og nå!) inviterer M alle skrivelystne til å bli gjesteskribenter.
For dem som ikke ønsker å ta i mot utfordringen, er det nok å reklamere for skjerfet over, for å kunne delta i loddtrekkingen om det.
Gå inn på http://bloggedamer40pluss.blogspot.no/2013/03/premie-til-gjesteskribenter-og-de-som.html og få mer informasjon!
Skjerfet har peacesymbolet trykt over det hele. Jeg har tidligere hatt en post om symboler - og peacesymbolet er blant det yngste. Vi forbinder det først og fremst med Flower-power-bevegelsen i San Fransico på slutten av 1960-tallet, "make love, not war", men fredssymbolet ble egentlig designet for den britiske anti-atomvåpen-bevegelsen i 1958!
Det var aktivisten Gerald Holtom som tegna logoen for kampanjen for kjernefysisk nedrustning. CND søkte aldri om opphavsrett for symbolet, men foretrakk heller å spre det fritt slik at den kjernefysiske motstanden kunne nå et større publikum. Det utvikla seg videre til å få stor betydning for fredsbevegelsen generelt.
De eldste symbolene vi kjenner til, er inngraverte zikk-zakk-mønstre funnet på tretten okersteiner i Blombos-hula i Sør-Afrika.
Symboler brukes som praktiske hjelpemidler i kommunikasjon mellom mennesker, blant annet i form av skrift og ord . Symboler forekommer ellers mye i kunst, litteratur og religion. Læren om og bruken av symboler kalles symbolikk. Symbolsk betyr «i overført betydning» eller «billedlig».
Ordet symbol på norsk stammer fra det latinske symbolum, som betyr «symbol» eller «trosbekjennelse», et ord som kommer fra det greske symbolon, det vil si kjennetegn. Symbolon er igjen dannet av de greske ordene syn, altså «sammen», og ballein, «å kaste». Opprinnelig betegnet symbolon et kontrollmerke eller igjenkjenningstegn som var laget ved at et stykke tre eller bein ble brukket i to deler for å danne et par som kunne passe sammen ved kontroll,
står det skrevet i Wikipedia
Læren om å bruke symboler heter semiotikk. Det er beskrevet i Store norske leksikon. Det finnes to teorier i vitenskapen oppkalt etter forskerne Peirces og Saussures.
Så ble jeg litt klokere i dag også.
SvarSlettTakk skal du ha :)
Mormorklem :)