søndag 15. januar 2012

Andre kapittel i 'Huset med sjel'; Den første utfordringen


Forrige uke målte vi veggene fra gulv til tak, hver vegg minst tre ganger, i rommet som går under navnet 'pikerommet' for å være helt sikre på hvor lange plankene til panelen skulle være. Høyden under taket var ca. 290 cm, og vi var enige om å bestille plank oppskjært på 286 cm.
Frimodige satte vi i gang med å sette opp panelet i går, men fikk litt av et sjokk da første planken var på plass. En glippe på ca.7 cm oppe og nede  tilsammen over 15 - hvilken glipp! Hva hadde vi målt feil? Når vi først hadde malt plankene for å unngå krymperenner senere, satte vi dem opp mens vi prøvde å klekke ut kreative løsninger på den store missen. Store lister ved tak og gulv var en mulighet.
Med taklistene i soverommet i tankene, var det en god ide´.
Ingenting gæ'ærn't at det ikke er godt for noe. Det kan bli virkelig lekkert!

Listverk rundt dører og vinduer ellers i huset:
Vi ønker å bestille så likt som det originale som mulig!
Jeg grubla og grubla der jeg sto og malte plankene: kunne vi virkelig ha målt så feil! Det var da Herren i huset kom på å måle lengden på plankene. De viste seg å være 270 cm. Vi hadde fått feil mål! Hva nå?
Vi var alt kommet godt i gang, så det var ingen vei tilbake. Vi fullførte arbeidet i kveld og for ta problemene i den rekkefølgen de kommer...

 


Under den øverste tapeten som jeg aldri har syntes noe om, var det en blomstrete tapet, sannsynligvis fra 1904, og under den en ubehandla panel som likner på den vi setter opp. Og som seg hør og bør, var isolasjonsmaleriealet gamle aviser.
Under vinduet har det siden 1930-tallet vært en veggfast hylle. Vi har valgt å fjerne den og heller sette den inn i det lille siderommet som nærmest er et walkincloset med skap og hyller i alle fasonger.Før og etter


Det manglet en del isolasjonsmateriale under vinduet. Ekstra vatt hindrer nå trekk under høststormer som vi må være forberedt kommer i åra framover, å trenge inn.
Og jeg har på salg kjøpt en vegglampe som kommer til å gi det gamle 'pikerommet' den rette sjarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.