fredag 8. juli 2011

Veksthus kontra drivhus

.
...er det noen forskjell?
Ja, jeg har alltid omtalt det jeg har som drivhus, men det er faktisk et veksthus fordi det er senger med jord der hvor planter forblir til avlingen er over. I et drivhus er plantene fram til de kan settes ut.
Så da er det bare å omtale hva jeg har som veksthus i forsettelsen.
I dag høsta jeg det første hodet av romersk salat. De vokser kjemperaskt nå i juli, så det er bare å gafle i seg av naturens grøde i dagene som kommer. Dette eksperimentet var mye mer vellykka enn Toscanakålplantene jeg hadde i fjor. Alle ble kålsommerfugllarvemat. Det rare er at jeg ikke har sett så mye til sommerfuglene hittil i år. Vart tok dom vegen? Sammen med salatbladene kom en håndfull rucola, noen basilikumblader av Magic Mountain, blader fra en bukett vanlig timian, sirkler av purre og biter av Cantaloupemelon i bollen. Til denne salaten er det kjempegodt med valnøttolje.

Det ble utrolig frisk og godt!
.

4 kommentarer:

 1. Supert med ett veksthus, din sallad ser knusprig och god ut. Inte regnar den bort heller under tak :)

  SvarSlett
 2. Hvor ser den tallerken salat smuk ud - den ville jeg gerne spise :)

  SvarSlett
 3. Salat er kjempegodt! Særlig når en vet hvor den kommer fra og hvordan den er blitt behandlet! Fint i veksthuset ditt!
  Takk for hilsen!
  -Margit-

  SvarSlett
 4. Da har jeg drivhus.
  Godt å vite.
  Salaten var innbydende.
  Jeg ser du koser deg.
  Jeg har ikke kommet meg oppover ennå, holder på med brylløpsplanlegging. Min Ronja skal giftes, og det er stor stas vet du.
  Klem

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!