fredag 27. september 2019

Spiselige pasjonsfrukter




Vanligvis anbefales det bare å spise moden frukt fra kommersielle kilder som butikker og markeder. Pasjonsfruktjuice brukes over hele verden i eksotiske drikker. Frukten er også lett tilgjengelig, vanligvis P.edulis, gul eller lilla frukt, og P. ligularis som har et hardt sprøtt skall. Umoden frukt kan inneholde giftige cyanogene glykosider. P. adenopoda og muligens P. gibertii. 
Det er også et spørsmål om hvorvidt P. 'St. Rule ' er P. gibertii under et annet navn. Henk Wouters anbefaler imidlertid P. gibertii vokst av frø fra Mauro Peixoto i Brasil, i Piet Moermans samling. Den har større blomster, forskjellige knopper, sterkere blader, osv. sammenligna med P. 'St. Regel'. Han tror også den som nå heter P. gibertii muligens er P. pallens.
Jeg viser til de to plantene jeg kjøpte 2017 fra Zimtrade som viste seg ikke å være levedyktige: se Plantepakke i posten
og fortsettelsen Ett trinn av gangen
Nå har jeg kjøpt enda en ny, er ikke så sikker på om den frukten kan spises. Info om planta:
Fra Gardenia

Fruktene er dessverre som regel hule. Skallet på frukten er spiselig, men må stekes eller på annen måte tilberedes som ville, grønne tomater, ikke velsmakende rå.

Blue Crown Passionflower (P. caerulea) produserer frukter i mengder med masse søtmasse inni. 
Blomstrer hele året, men mest på våren.



Knopper å vente på... og det tar sin tid - 14 dager mellom disse bildene. Må nok vente på fruktene inne.... 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.