søndag 8. september 2019

Spegel
Dette skapet har faktisk fått vært med i en annen utfordring tidligere i høst. Men denne gangen er det speilet som er i fokus. Det er et speil jeg har hatt med meg fra ungdomstida. Nå henger det i gårdshuset/fritidshuset vårt på det nye toalettet/vaskerommet. 
Jeg vil ha speilet hengt vannrett, men det ble stadig tatt ned og hengt opp loddrett. Det var sønnen min på hans datters oppfordring som var årsaken til dette. Ho er ikke stor nok til å se seg i speilet når det henger vannrett.
Du skal få ditt eget speil, lovte jeg. Det var jammen rett før jeg lovte meg helt bort. Ovale rammer var ikke å oppdrive i den størrelsen jeg ønska. Nei, det kan jeg ikke huske vi har hatt, var det gjentakende svaret i de nærmeste brukthbutikkene.
Jeg satte min siste lit til brukthandleren i Skjeberg. Jeg holdt på å miste motet der også etter å ha saumfart hyllemeter på hyllemeter i et overfylt lokale uten å finne det jeg lette etter.
Måtte bare ta turen om igjen, og da... etter tredje reol, så jeg en hvit, oval ramme i rett størrelse ligge på nest nederste hylle blant andre rariteter. Jeg ble riktig så paff, at jeg hadde oversett den. Så snudde jeg meg og oppdaga enda en, 10 kr. rimeligere! 
Hva gjør jeg, kjøper begge til en pris jeg ikke aner hva ble!
Nå er speilglass bestilt, og begge barnebarn får hvert sitt ovale, lille speil heng opp i rett høyde på veggen.OBS´ det er sånn de skal henge!


Flere speil i Lia: Blått på soverommet, blått på sovesalen, rosa på Sagarommet, hvitt på toalettet, grønt i gangen. Disse får jeg ta bilder av senere.
Jeg har det med å male rammene på speil, og det har blitt en del av dem i tidas løp!
I stua, svart:


Også i stua, speil med brunbeisa treramme


På 1960-talla-rommet, speilet som jeg har tatt med fra ungdomsrommet mitt:


På loftsstua, speil i gullramme:


På bestemorsrommet speil med en ramme i peddig:


I vindfanget speil med messingramme kjøpt inn på en ferietur:


Dette er et speil jeg overtok etter moren og faren min, et flott speil som hang i stua vår. Nå henger det vanligvis i gangen som er under oppussing.


Badet i 2. etasje som vi nå bruker mens vi venter på at det nye skal bli ferdig renovert.16 kommentarer:

 1. WOW! Så många speglar du har i ditt hus! Ditt inlägg fick mig faktiskt att gå runt i lägenheten och kolla speglar. Kunde då konstatera att vi har en i hallen, en i badrummet, en på gästtoaletten och så en spegelvägg i sovrummet, som förresten ock går i blått. Men jag kan lugnt säga att ingen av speglarna är lika fin som dina.
  Ett superbra bidrag till temat!

  PS. 1-1 mellan Sverige och Norge ikväll på Friends. Ett rättvist resultat tycker jag. DS.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så faktisk slutten av kampen , og det burde ha blitt flere mål!

   Slett
 2. Så många fina speglar du har! Mitt bidrag kommer till kvällen. Ha en bra måndag =)

  SvarSlett
 3. Underbara speglar och så många! Roligt att du slutligen hittade ovala speglar till barnbarnen. Men den som söker han finner heter det ju - åtminstone om man är tillräckligt envis.
  Ingrid

  SvarSlett
 4. Ja, det er det store spörsmålet det, vannrett loddret og alle andre rette så det går å speile seg da fra de forutsettninger vi har. Ska si du har ett speilrikt och speilvakkert hjem.
  Om vinduspussing sa min mormor at vinduene er hjemmets speil og da må de pusses ofte. jeg fölger ikke rådet hennes så nöye, men jeg likte godt det hun sa, hun var husmor og tok oppgaven helt seriöst.

  SvarSlett
 5. Dette var mange flotte speil!
  Og tenker barnebarna blir glade for sine når de får dem. God kveld ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 6. Många fina speglar och ett vackert badrum. Jag gillar kontrasten mellan kommoden, pallen och väggen. Snyggt!

  SvarSlett
 7. Oij, det var mange speil.
  Og så mange flotte !!!

  SvarSlett
 8. Så många fina speglar!!! Du kan göra en mycket större "spegelvägg" än jag har gjort!

  SvarSlett
 9. Så många fina spegelbilder du bjuder på! Ditt badrumsskåp är också fint, gillar att det tar för sig och är ett blickfång i härlig grön färg.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 10. Så mange fine speil. Ja, det er noen her også, for speil skaper rom føler jeg. Kos deg i septemberværet!

  SvarSlett
 11. Oj så många fina speglar, både gamla och nyare, runda och fyrkantiga!

  SvarSlett
 12. Du har verkligen många speglar men jag kan förstå varför. De är väldigt fina och ger rummen de hänger i extra ljus och rymd. Så perfekt att du hittade små ovala ramar och kan göra speglar till barnbarnen. Det var en väldigt bra idé!

  SvarSlett
 13. Så vackra speglar du har! Av alla de slag, både roliga, stilfulla, en del väcker nostalgikänslor i mig. Tack säger Karin!

  SvarSlett
 14. Oj, så många speglar! Den ena är vackrare än den andra. Fin samling.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!