søndag 22. september 2019

BärTidligere i høst fikk vi spørsmål på quiz om hva verdens største bær er. Og jeg visste: gresskar. Definisjon av bær er at mange, små frø er omgitt av saftig fruktkjøtt og med tynn, beskyttende hinne på utsiden.I fjor og i år har vi konkurrert med en annen familie om å få det største gresskaret. Vi tapte med glans forrige sommer, det ble ikke noe gresskar, og lenge så det ut til å gå samme veien i år. Alle blomstene falt av. Jeg forsto ingenting. Hvorfor? Så viste sønnen min meg at det var bare hannblomster på plantene. Han lærte meg at hunnblomstene har et emne i enden av stilken, og alle blomstene manglet det.Nå har hunnblomstene dukka fram, og små gresskar begynner å vokse, litt i seneste langet.
Kanskje de kan bli til brukbare gresskar hvis det blir en indian summer i slutten av september.Den lille brune, levde ikke lenge etter at alle bildene ble tatt 10. september!14. september:
Hva har skjedd, hvor har det blitt av mitt største gresskarhåp i konkurransen?
Hvem har spist det gryende gresskaret opp?


Her kommer nye sjanser...13 kommentarer:

 1. Ja, da er definisjonen satt; små små frö som omgis av.. og frö bär -er jo frukt som gresskar är så da er det jo greit nok - mye å läre om hann og hunnblomster. Fortsatt lykke till med gresskarodling!
  :-)

  SvarSlett
 2. Vi får krysse fingrene for en mild fortsettelse av høsten, så kanskje du får noen minigresskar i hvert fall! :)

  SvarSlett
 3. Jag håller tummarna för att du får åtminstone en. Men visst är det fantastiskt att ett endaste lite frö kan bli till en stor planta och med lite tur ge en stor skörd. Ha en bra dag!

  SvarSlett
 4. Det är verkligen fascinerande med frön och vad de kan bli bara de får rätt förhållanden av fukt, näring, temperatur och annat som styr deras process att börja gro.

  SvarSlett
 5. Lycka till med odlingen och hoppas att du hinner få matiga bär! :)

  SvarSlett
 6. Gröna fingrar fixar gröna, gula och röda frukter! Och bär!

  SvarSlett
 7. Så pumpor är bär, det visste jag inte. Men de ser ut som små bär på dina bilder, så tolkningen är ju perfekt. Hoppas de växer till sig lite bara.

  SvarSlett
 8. Inte jag heller visste att pumpor var bär. Jag hade gissat på att bananer var de största bären. Men pumporna är ju större! Lycka till med odlingen!
  Ingrid

  SvarSlett
 9. Hoppas det går bra med din odling
  ///Laila
  https://tillklippt.blogspot.com/

  SvarSlett
 10. Kul att du valde ett så udda bär som pumpa! Hoppas du får bra skörd!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 11. Vilken klok son som kunde upplysa dig! Kände inte till att pumpan räknas till bären, tack för det!

  SvarSlett
 12. Det visste eg ikkje, at graskar er bær, men
  utifrå definisjonen er det jo det.

  SvarSlett
 13. Jag hoppas också på brittsommar. Jag har några fikon kvar som jag gärna vill ska mogna. Hoppas dina pumpor kommer fram!

  svar: Vilken otur att du inte hann åka till Georgien! Verkligen intressant land att åka runt i.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!