torsdag 11. juli 2019

Leveregel nummer en!Det er jo ett av mine livsmottoer, "ingenting er så gæli´ at det ikke er godt for noe" (en sannhet med modifikasjoner), men som oftes er det mulig å finne noe som det er godt for. Det er i alle fall verdt å lete.
Og så bød anledning seg utover dagen å si "ingenting er så gæli´ at det ikke er godt for noe" . 
Jeg rydda under verandaen da jeg spurte Herren i huset som var kommet ned i haven en tur, hva han gjorde. "River bare bort en slyngplante" svarte han, og jeg fikk bange anelser. "Tar du bort klematisen som jeg har venta på i mange år skal blomstre?"
Joda, han sto med et nøste av klematis i handa.
Se forrige klematisinnlegg her.


Rydding under verandaen
Det som var igjen av klematisplanta
På dynga
Minst seks avleggere i jorda

Tenke, tenke.... jeg gikk til avfallshaugen, plukka frø fra en vissen blomst og tok med meg nøste, fikk orden på greinene og planta dem i drivhuset som hadde ledig plass i midtkassa og i klatrestativet etter at gresskarplantene var flytta ut.
Dermed er en plante blitt til minst seks nye dersom de danner røtter.
De trenger nok ganske mye vann i starten.
Stiklinger

Klematisen er lett å ta stiklinger fra. Bruk et friskt skudd og klipp ranken av 2 – 5 cm under et bladpar og et par med mm over bladparet. Du kan få flere stiklinger av en ranke. Reduser så bladmengden ved å klippe alle bladene i to og sett stiklingen i en luftig jordblanding. Tilfør vann og dekk potten til med en gjennomsiktig plastikkpose med luftehull. Rotdannelsen vil skje i løpet av de 4-5 neste ukene.Kilde

1 kommentar:

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.