onsdag 5. juni 2019

Norsk kultur sett med franske øyne


og 2019 -bildet ennå ikke tatt!

Her er noen utvalgte betraktninger fra en ung, fransk dame om hvordan det er å forholde seg til oss nordmenn:


6. Bli forsinket til et møte. Irritasjonsnivået kan stige om du kommer sent uten å ha gitt beskjed, og komme inn med bråkete sko eller utstyr som forstyrrer hele rommet enda mer enn forsinkelsen.
9. På en fest med nordmenn, drikk fra noens øl- eller vinflaske. Gjerne i begynnelsen av festen før vedkommende har sluttet å huske hvor mange øl han/hun har igjen.
11. Snakk veldig høyt på bussen eller T-banen. Dette er faktisk ikke irriterende i andre kulturer, bare normen. Men kan det skje at nordmenn går til neste vogn bare for å unngå å bli enda mer irritert og forstyrret av deg.
17. På butikken, ikke gå fram i køen fordi du tenker på noe annet, ser på telefonen din eller ser på noe veldig nyttig som kondomer. Jeg har merket at mange nordmenn tåler veldig dårlig at ting ikke går fort nok. Da skal de ikke si det til deg «kom igjen». Nei da, de skal vise irritasjon med en passiv-aggressiv lyd - vanligvis veldig diskret. Eller si til den som er bak i køen «oi oi oi denne køen går så treigt. Typisk å velge feil kø».

I dag får elevene vite at vi har fått midler til å reise til Arles - og de må forberede seg på gjenbesøk neste vår. Her er en start!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!