søndag 16. juni 2019

En smakfull urtehave



Regn og kaldt den ene dagen - sol og varme den andre, sånn har det vært den siste tida! Men det har vært skikkelig grotid. Aldri har maturtebedet vært så frodig. Her skyter bergmynte, oregano, løpstikke, timian, gressløk, pepperrot, pimernell, rucola, eplemynte, pimpernell, sitronmelisse, timian....


og nellik som ikke er til smaken, men for synet! Fant likevel en anvendelse her: 
Dianthus - Se etter den storblomstrede aningen (Dianthus caryophyllus), og skjær de søte smaksprøverne bort fra den hvite hvite basen av hver blomst. De lyse røde og rosa kronbladene har en mild kryddermak og er perfekt for desserter eller salater.Kilde
En herlig blanding av nyanser fra rosa til burgunder og fiolett.
En gammel glasskjerm med skår skjermer en ny plante med nydelige fiolette blomster - foreløpig uten navn - kjøpt på Dyhres gartneri.


Ikke ofte vi får besøk av Svalestjertsommerfuglen...
Nyinnkjøpt russisk estragon forsvinner nesten mellom salvie og 
sitronmelisse.

og fra grøftekanten kommer denne planta, dauvnesle...


Solhatten er stusselig, og denne karen kan vel ta skylden for det!



Noen planter jeg sådde i vår, står fremdeles på vent.
Nyplanta Monarda



Neste år sår jeg kornblomster... flott med farver rundt alt det grønne.
Basilikum og koriander står i store potter, tror de har det best der!

https://www.thespruce.com/planning-a-herb-garden-1402617


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.