søndag 7. oktober 2018

Vikt/Vekt




Det er nettopp på denne dagen vekta bør være innafor- innafor maks tillatt vekt på bagasje på flyturen hjem. Policyen bør være at kofferten veier det samme som ved utreise, dvs ingenting kjøpt for å ha med hjem. Kofferten skal helst være fylt med opplevelser, ikke ting, i alle fall ikke ting til å legge i en skuff eller stå på en hylle og støve ned. Så får tida vise hvordan jeg har klart å forholde meg til min egen klokskap. Det spørs om jeg har greid å holde meg i fra å kjøpe stein til å ha på meg! Tidligere har jeg hatt det med å kjøpe halssmykker av stein fra landet jeg har vært på tur i. Det har blitt en del smykker. Jeg har også hatt lommene fulle av runde naturstein i strålende farver gjennom tollen. Faktisk har jeg et smykke laga av stein jeg plukka på ei strand på Peloponnes sommeren 1978. En skolekamerat utdanna tannlege, bora hull i dem for meg. Et fantastisk minne!
Det første bildet er av en gammel fjærvekt, hvor jeg har fått den fra, aner jeg ikke. Den er ikke til å stole på når det gjelder koffertvekt, så den henger vanligvis bare til pynt.





Dette forhåndsskrev jeg før jeg la ut på den store reisa. Jeg falt heldigvis ikke for fristelsen å kjøpe det vakre silketeppet til den nette sum av 150 000 norske kroner. Ikke hadde det blitt plass i kofferten heller. Men det virka som om salget gikk godt for verkstedet. Eieren var fornøyd og i strålende humør!
Kofferten veide 14,56 kg hjemover, en fin matchvekt, og ikke mye mer enn da den ble sendt ut av landet. Et silkeskjerft, et par hånddukker, en keramikkkopp, tre små vise menn i tre, en julestjerne, kakestempel og to fat med nøtter veier ikke mye.
Og angående steiner, så lette jeg etter en "minnestein" siste dagen. Fant ingen som tiltale meg, dessverre.
Jeg vil bruke noen uker framover til å ordne bilder og lage innlegg fra turen som var helt fantastisk!





8 kommentarer:

  1. Det vill till att ha koll på bagagevikten....annars kan det bli dyrt. Ha en bra måndag!

    SvarSlett
  2. Gammal vekt ja. Eg har sett ei slik ein gong,
    men hugsa ikkje kvar.
    Du var flink til å passe vekta ser eg, Eg har brent
    meg på det ein gong, Ei dyr erfaring..

    SvarSlett
  3. Den där bagagevågen är otroligt smart! Både på ut- och på hemresan. I mitt fall kommer jag alltid hem med betydligt tyngre bagage om man säger så. Å jag har ingen bagagevåg - än;-)

    Stenarmbandet är riktigt fint och väger säkert en del. Bra det, för då känns det liksom om man skulle tappa det.

    Ser framemot dina bilder från resan:-)

    SvarSlett
  4. Det gäller verkligen att hålla koll på resväskans vikt innan man checkar in den. Det är trist när man får övervikt.

    SvarSlett
  5. Har sällan problem med bagagevikten trots att jag inte äger någon liten bagagevåg.
    Ha en fin vecka!

    SvarSlett
  6. Jag reser sällan numera, men visst minns jag bagagevikten som inte fick överskridas. Dock har det blivit viktigare nuförtiden då man får betala för övervikt. Nu undrar jag förstås vart din resa gick, men jag kommer in senare och kikar. Tack för fint temainlägg, som vanligt

    SvarSlett
  7. En sån våg skulle jag behöva när jag är ute och reser.

    SvarSlett
  8. Vilket underbart stenarmband och för mig som lever med "lätt" bagage och alltid på gränsen hade det aldrig fungerat. En resevåg borde ingå till alla resväskor så att vi kan känna oss säkra och slippa de dyrare avgifterna Fin tolkning av vikten.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.