torsdag 25. mai 2017

Planting av nytt magnoliatre

Star Magnolia: De som bor i kaldere strøk, har allerede sett stjernemagnoliaen blomstre på bar kvist. Denne magnoliaen er en av de mest kjente artene fordi den er veldig motstandsdyktig for kulde, tilpasningsdyktig og blomstrer når den er liten. Sjernemagnolia er saktevoksende, har bred spredning, er et lite tre eller stor busk som til slutt kan nå 15 meter eller mer. Bladene kan være 10-20 cm lange og opptil 7 cm brede. Som en løvtre, feller de mørkegrønne blader om høsten som blir gule før de faller.
Star Magnolia blomster er 7 til 12 cm i diameter med 12 til 40 kronblad liknende deler kalt blomsterblader De sitter i en stjernekrans, derav navnet "Star Magnolia." Blomstene er hvite, selv om noen få kulturer har rosa blomster. 
Stjernemagnoliaen sine egenskaper har gjort den populær som forelder for mange hybrider. Kilde
Hostaen er flytta og dekker nå restene av det gamle magnoliatreet som jeg var så glad i.
Det nye treet er planta på stedet der hostaen sto, ca en meter fra det gamle.
Treet i potta har blitt holdt fuktig hele tida, men greinene ser likevel ganske tørre ut. Jeg håper inderlig at bladene kommer snart!
Det står på lappen at dette treet kan bli 4 høyt i løpet av 10 år. Håper det stemmer, for dette treet skal ikke beskjæres!
På lappen fra det lokale gartneriet står det at treet blir en til to meter. Det hadde passa bedre....Magnolia skal ikke plantes dypt, men på samme nivå som den står i potta. Den liker vandrende sol og fuktig jord. Oasen er et optimal sted å stå for den med skygge fra flere furutrær og en underjordsbekk sildrende under røttene som jeg skal la være i fred for nye løkplanter!
Men det andre magnoliatreet i Oasen har kommet seg både gjennom frostvinteren 2015 og beskjæring, og det står nå i fullt flor.
Vinteren 2015:
Dersom skydekket sprekker opp, kan temperaturen fort rase nedover. Steder som i dag har 10-15 minus kan få under 20 minusgrader. Kilde

https://www.thespruce.com/jane-magnolia-to-brighten-spring-yard-2132129
http://www.hgtv.com/outdoors/flowers-and-plants/trees-and-shrubs/the-magnolia-tree
http://www.almanac.com/content/gardening-moon-region-3
http://www.the-gardeners-calendar.co.uk/Moon_Planting.asp

2 kommentarer:

  1. Lykke til med det nye mangoliatreet ditt! Håper det vil bringe deg mye glede!

    SvarSlett
  2. Et av de vakreste trærne jeg vet!
    Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.