torsdag 18. mai 2017

Hvitveis
Slik overlever anemoner lenger i vase.
Start alltid med å finne fram en helt ren vase til anemonene. Hvis det fortsatt henger igjen rester fra sist gang du brukte vasen, kan du bløtlegge den med vann og natron. Sørg derfor alltid å ha en ren vase for hånd når du kommer hjem med friske blomster.
Husk kaldt vann
De fleste blomster skal settes i lunket vann, men når det gjelder blant annet franske anemoner, så skal de alltid settes i kaldt vann. Et annet godt tips, er å plassere buketten på et kjølig sted om natten. For eksempel mellom gardin og vindu.
Du må også bytte ut vannet i vasen hver dag. På den måten vil blomstene holde seg friskere i lengre tid - og du vil kunne nyte den vidunderlige duften og synet av de pene vårblomstene.
Anemoner i hagen.
Anemoner er også populære hageplanter som sprer seg raskt. Den enkleste å lykkes med er skogsymre, som sprer seg svært lett. I tillegg kan den overvintre over store deler av landet. 
Anemoner er giftige.

Det er verdt å merke seg at anemoner er giftige med en irriterende blomstersaft. Hvis barnet ditt har smakt på en anemone-plante, bør du kontakte giftinformasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!