tirsdag 28. februar 2017

Kan ikke få nok av... pannekaker...




Ja, vi elsker pannekaker!



Hva slags pannekake du liker, sier hvem du er!
Og det er nettopp i dag vi skal servere dem, på Mardi Gras.
Derfor feirer vi pannekakedagen!
Her kan vi også lese om hvordan vi spiser pannekaker verden rundt - og jeg kan huske en gang jeg var på et pannekakehus i London og mora meg med å se hvor forskjellig kundene spiste pannekakene sine.
Jeg må ha syltetøy på, rulle den sammen og skjære rullada opp i små stykker med kniv og gaffel.
Kalde pannekaker spiser jeg med bare henda!
Pannekaker verden rundt...
Personen bak den siste kommentaren på siden det er en lenke til, savner en omtale av nederlandske pannekaker, her kommer det:

En nederlandsk pannekake er vanligvis en pannekake større (opp til 40 cm i diameter) og mye tynnere enn amerikanske eller skotske pannekaker, men ikke så tynne som franske crêpes. De kan inneholde skiver av bacon, epler, ost eller rosiner. De spises med sirup (sirup laget av sukkerroer), eple (nederlandsk eplesmør) eller (pulverisert) sukker og er noen ganger rullet opp for å bli spist med hånda eller med bestikk.
Ingrediensene er hvetemel, melk, salt og egg. Tradisjonelt ble en del hvetemel erstatta med bokhvetemel (opptil 50 prosent), men det er mye mindre vanlig nå. Melk kan erstattes med soyamelk...
Pannekaker serveres ofte varme som hovedrett om vinteren etter ertesuppe til et to-retters måltid.  
Spesielle pannekakerestauranter er vanlig i Nederland og Belgia ( "pannekake hus"). Kilde


3 kommentarer:

  1. Hei. Det som er de beste med pannekaker er at alle liker de! Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Det er lenge siden jeg har stekt pannekaker. Det skal jeg sannelig gjøre til uken. Takk for tipset. Hilsen fra Tove

    SvarSlett
  3. Så deilig og freistande det ser ut med pannekaker.
    Jammen lenge sidan eg laga det.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!