søndag 19. juni 2016

Villblomstenes dag
Villblomstturen gikk til Brattestø på Asmaløy der det vokser orkidéer kalt Vårmarihånd.
På veien ned til sumpområdet passerte vi enger og åpne sletter farvelagt av ville blomster.
 Maken til denne hvite rosa med røde kanter har jeg aldri sett...
Tornbeinurt er en ballastplante som også vokser på Røds brug, og som jeg en gang kjøpte frø av i Praha og hadde i medisinurtebedet i flere år.
Flere av dem hadde en lysere farve. Kanskje Flekkmarihånd!


Vi så mange kjente kjære blomster, men jeg kan ikke navnet på alle, f.ek.s blomsten over. Må være i familie med strandsmelle! Det er bare å finne fram den gamle floraen.
I krattet vokser svarthyll, slåper og nydelig nyperoser. Helt umulig å komme gjennom.Det var enda flere slags blomster, floraen er enestående mangfoldig på Brattestø.

Villblomstenes dag – kjøp t-skjorta! De tre skandinaviske botaniske foreningene trykket en felles t-skjorte til vårt arrangement Villblomstenes dag. Denne ble sendt ut til turlederne. Vi har et restopplag som vi ønsker å selge. Dessverre har vi nesten bare størrelse XL. T-skjorta har et trykk med emblemplantene til de tre foreningene. Bakgrunnsfargen er hvit, gråmelert (disse har vi mest av) eller sandfarget (eller kanskje rettere sagt kaffe med fløte). Pris: kr 120 pluss porto kr 22. Bestilling til NBF-kontoret, tlf. 22851701, e-post blyttia@nhm.uio.no, adr: NBF, Botanisk museum NHM, postboks 1172 Blindern, 0318 Oslo.
Facebook
Norsk botanisk forening
Om villblomstens dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!