fredag 3. juni 2016

My flowers on Friday


Catharina Fontijn

Only English writing hosts this Friday, but still my words will be in Norwegian - easy to translate for those who don´t now this language.
Hunden vår Spot rømmer fra haven gjennom et hull mellom gjerdet og blomsterbedet. Derfor ble det nødvendig å fylle på med mer jord og plante et par peoner til. Ikke meg imot! 
To buksom ble det også for å tette tomrommet helt.
De jeg kjøpte i dag heter  Duchesse de Nemours og Bowl of Beauty.
Da hyasintene blomstret på sitt vakreste i vår, gikk jeg fordi et av byens blomsterbed. Byen har fått nye gartnere, og de er så flinke til å dekorere med planter i sentrum. Jeg tenkte at slike mørke lilla hyasinter vil jeg plante løker av til høsten foran inngangen vår.
I går sto det en notis i lokalavisa at hvem som helst kunne komme å få løker gratis av kommunen. Det ble altfor trangt i bedet ved Blomstertorvet for ny beplanting. Derfor måtte løkene vike plassen. Hvilken hyggelig gest til byens befolkning! Jeg troppa opp sammen med en flokk andre og forsynte meg av restene på lasteplanet kl. 12.05. Det var da alt ganske utplukka. Ser jeg har fått med meg noen løker av lilla hyasinter hjem... har telt til seks stykker. Går det an å glede seg til våren?
Og her er årets første bidrag til å gi bier og sommerfugler gode vilkår framover...
Stokkrosa er nå planta i maturtebedet til tross for at den egentlig ikke hører hjemme der, men det blir et trivelig innslag.


5 kommentarer:

 1. peonies are so easy to love...have a wonderful weekend.

  SvarSlett
 2. I love peonies and plan to add them to my yard soon
  come see me at http://shopannies.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Beautiful flowers, I love peonies. Thank you for stopping by my blog, and also for participating in Today's Flowers regularly. Always appreciate your visits. Enjoy the rest of your day :)

  SvarSlett
 4. Such wonderful Paeonies!

  SvarSlett
 5. Lovely peonies. I can't seem to grow them in my garden for some reason... :-(
  Many thanks for taking part in the Floral Friday Fotos meme.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!