søndag 17. april 2016

Søndagssysler
På tur i nabolaget
etter at en stol var halvveis ferdig vaska. Ikke mye gjort med utemøblementet  i løpet av 25 år, bare olja en gang. Nå oljer vi ikke, teak er penest naturlig gråna. Skulle vi ha kjøpt utemøbler i dag, ville det nok ha blitt i et mer miljøvennlig materiale, men det er sertifisert trevirke fra en plantasje... kan vi stole på merkinga? 
Mye skitt setter seg fast i olja i tillegg til grønske og lav. Bort med det...
På ettermiddagen kom haveassistenten for å hjelpe til med såinga.

Så ned trappa forbi Oasen til drivhuset med dagens potter fulle av jord og frø.
Jeg har fått en idé. Flammentansrosa som hver sommer legger seg utover plenen sammen med uregjerlige kaprifolium, er tatt opp med rot og skal få vokse bak gjerdet og slynge seg i nettingen sammen med klematis. Det kan bli riktig så fint blomstergjerde mot naboen... og enda flere peoner vil få plass i bedet!
2 kommentarer:

  1. Jeg får nyte vår og vårsysler på bloggen din. Den siste snøen har ikke forsvunnet hos meg. Men her har vi ingen forventninger om noe som ligner på vår før om en måneds tid. Enn så lenge nyter jeg vårskiturer. En perfekt tur i dag. Den beste så langt i år. Du kan nyte med meg på bloggen min. Ha en fin ny uke!

    SvarSlett
  2. Jeg synes det er mye hyggeligere med dine utemøbler enn de grå som alle har! Grått, grått! Jeg skriver også om det på bloggen i dag, men i en annen sammenheng.
    Du og hage - jeg er imponert! Og så gøy at barnebarnet er med og sår. Dette blir nok riktig bra!
    Hos meg regner/hagler og blåser det, så det er mer enn vanlig aprilvær. Det var sol, men den har gjemt seg. Hilsen Tov

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!