torsdag 14. april 2016

Mine beste fotominner fra Cuba
Forventningene mine til Cuba generelt var temmelig store før jeg dro. Alt jeg hadde hørt om Cuba fra venner og bekjente, var med på å skape dem. Jeg skulle nok ha forberedt meg en del bedre for det viste seg at jeg hadde store mangler på kunnskap om de samfunnsforholdene folk lever under. Jeg visste at helsevesenet var noe av det beste et land kan oppdrive og at skolevesenet hadde en kvalitet som få land kunne sammenlikne seg med. Men hva hjelper det når systemet er korrupt, det er køer så lange som et vondt år for å komme til lege, få kjøpt seg et brød eller få tak i en kanne med bensin eller at strømmen stadig går og vannet i krana blir borte?
Hadde det vært bedre om livet på Cuba hadde gått sin gang uten bevæpna opprør mot den sittende presidenten, latt landet sakte og sikkert komme seg på fote med tanke på likestilling, rettferdighet og ordnede forhold for alle. Tatt tida til hjelp i håp om at et demokrati hadde sett dagens lys noen år fram.... Ingen kjenner vel det rette svaret. Det jeg vet er at det ikke er slik det burde være på Cuba nå.
Jeg hadde sett for meg farverike hus med små, velstelte haver foran terrassene, gate opp og gate ned. Det som møtte meg, var skjelett av noe som engang hadde vært hus. Alle vinduene var tomme for glass lik tomme øyne uten sjel. Bak de skjeve veggene bodde folk som hadde innrettet seg så godt de kunne med strøm og vann hvis de var heldige. 
Maten  hadde vi smakt bedre på annen ferie, men ett måltid er verdt å unne seg, hummeren.
Cubansk hummer er bare et herlig måltid!

Ha med i bagasjen paraply, myggstift, antibac, våtservietter
Valutta: bankkort, ikke problemer med å veksle i minibanker til cuc.
Husk dopapir i veska og tips til dodamene... Det er tipsing overalt, veldig stressende...
Forvent ikke vann i dusjen, rene håndklær, solid gulvvask, rensa ventilasjonsanlegg, teppe til natta, lys i alle lamper osv på ☆☆☆☆ hotell


4 kommentarer:

 1. Hello, I enjoyed your photos and report on your Cuba trip! Happy Thursday, enjoy your day!

  SvarSlett
 2. Det er veldig, veldig synd at ikke Cuba kan få det bedre. Dette har tatt altfor mange år. Kanskje kan det bli bedre fremover hvis kontakten med USA blir bedret. Det fortjener de. Jeg får vondt i hjertet av dette!
  En god april hælj ønskes av Tove

  SvarSlett
 3. A wonderful experience, although at times perhaps painful, to see and experience Cuba before it gets "americanized". Great photography!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!