onsdag 20. april 2016

Manndomsdagen


Faren min tv viser styrke i sin ungdom!

Dagen heter også "Skjold-dagen" og St. Victorieus dag.
Den feires til minne om Sulphicius fra Italia som var avholdt av folket sitt for den omsorgen han viste og for hva han gjorde for å beskytte dem mot de tyranniske merovingianske kongene. Han døde i 647.
På denne dagen er kvinner ømme og kjærlige, så den passer utmerket for bryllup. Men dagen tilhører også de farlige. Går noe i stykker på brudeparets kjøretøy på vei til kirken, vil snart ekteskapet også gå i stykker.
Skulle brud og brudgom vende ansiktene fra hverandre på vei ned fra alteret, kom deres kjærlighet til å kjølne i den grad at en av dem ønsket skilsmisse.

Primstavmerke: skjold.

Jeg har fantasert litt over hvilken fiktiv mann jeg ville ha vært om jeg fikk velge helt fritt.
Donald Duck, Tarzan, Espen Askeladd, Sherlock Holms, James Bond, Niels Holgerson, Peter Pan, Peer Gynt, Gulliver i Lilleputtland, Djengis Khan (han var jo høyst levende) eller Indiana Jones. Det ble en liste helt på impuls. Av disse tror jeg nok sistnevnte trekker det lengste strået.

Indiana Jones er en sammensatt type basert på helter Lucas og Steven Spielberg leste om i barndommen som Doc Savage-serien. Også Sir H. Rider Haggard, safariguiden,  og storviltjegeren Allan Quatermain i Kong Salomos miner fra1885, er kjente forbilder for Jones-figuren.
Et annet er professor Challenger som ble skapt av Sir Arthur Conan Doyle i 1912 for romanen, The Lost World. 
Figuren ble opprinnelig kalt Indiana Smith etter en Alaskan Malamute kalt Indiana, en hund som Lucas eide i 1970-årene.Spielberg mislikte navnet Smith, og Lucas foreslo tilfeldig Jones som et alternativ. Opprinnelsen til navnet avsløres i filmen The Last Crusade. 

1 kommentar:

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!