søndag 20. mars 2016

Påskebakst


Ostekake med appelsinkrem

Bruk ildfaste glass eller crèm brûleè-former for å lage små porsjonskaker.
Kakene kan lages dagen i forveien og lagres i kjøleskap.
Koketiden på kremen er 20 minutter og krever litt tid og tålmodighet.

8 ostekaker
12 digestive-kjeks
50 gram smør

Ostekremen
1 dl sukker
Finrevet skall av en apelsin
400 gram naturell kremost
2 egg
Saften av en halv sitron
1 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Appelsinkremen
Saften av to appelsiner
Finrevet skall av en apelsin
1 stjerneanis
Saften av en halv sitron
125 gram smør
2 dl sukker
3 egg

Det går vel an å unne seg litt kalorier i påska. Lange påsketurer burde veie opp....

1.
Formvarm stekeovnen til 170 grader.
Knus kjeksene til fine smuler.
Bland inn smelta smør og rør godt.
Legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av de ildfaste formene.
Stek brune midt i ovnen i 5 minutter.
2.
Rør sammen sukker og appelsinskall til ostefyllet.
Visp kremosten sammen med appelsinsukkeret til en glatt og klumpfri krem.
Tilsett ett og ett egg av gangen, visp godt mellom hver gang.
Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker.
Visp til alt er godt blanda.
3.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i prosjonsformene.
sett formene i en langpanne.
hell vann i langpanna slik at det rekker halvveis opp på formene.
Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter til kakene er faste rundt kanten, men fortsatt litt fløte i midten.
La kakene avkjøle helt.
4.
Bland sammen appelsinsaf, appelsinskall og stjerneanis til appelsinkremen i en kjele.
La det småkoke til det gjenstår omtrent en desiliter.
Tilsett halvparten av sitronsafta.
Hell blandingen over i en bolle som tåler varme.
Tilsett de øvrige ingrediensene.
Sett bollen over et vannbad og rør hele tida til kremen tykner og får en fin konsistens,
dette tar ca. 20 minutter.
Appelsinkremen vil tyknes når den avkjøles.
5.
Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem.
Pynt gjerne med lit piska krem og friske bringebær og et blad sitronmelisse!

KYLLINGMUFFINS

6,5 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
200 gram smør
1 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
2 dl melk
2 egg
2 revne gulrøtter

Pisk smør og sukker hvitt.
Ha i ett og ett egg av gangen
Hell i melk
Hell det tørre opp i bollen
Tilslutt røres alt sammen for hånd med gulrøtter.
Strekes på 180 grader i 25-30 minutter
Ta kakene ut av formen når de er blitt kalde
og sett dem opp ned på et brett.
Dekk over med glasur av philadelphiaost:
200 gram ost natruell
75 gram smør - mykt
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
Rør sammen til en glatt krem.
Ha noen dråper gul konditorfarve i en plastpose med kokos.
Rist.
Vend mufinsene i kokosblandinga.
Pynt ned Non-Stop til nebb og kam, lakrissnøre til øyne!


TURKAKE med banan

4 egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1ts kanel
1 ts salt
4 stk modne bananer, most
150 gram 70% mørk sjokolade, hakka
100 gram tørka aprikoser, grovhakka
100 gram hasselnøtter
1 dl rapsolje

1.
Forvarm ovnen til 150 °
2.
Pisk egg og sukker til eggedosis
3.
Vend inn alt det tørre
4.
Bland inn resten av ingrediensene
5.
Fordel röra i to godt smurte brødformer
6.
Stek kakene i ca. 1 time
7.
Sjekk med en pinne om de er gjennomstekte.
8.
Avkjøl dem i formen i ca. 10 minutter, deretter på rist til de er helt kalde

Varier med tørka frukt...det samme med nøttene.
Oppbevar kakene i boks eller oppskjærte i fryseren.

En litt lettere utgave:
3 egg
2-3 ss honning
60 gram smelta smør
3 moste modne bananer
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
4,5 dl kverna mandler
Alt sammen røres sammen og helles i en bakepapirkledd brødform
Stekes på 175 grader i 40-45 minutter.
Oppskriften er til en stor kake eller tre små!

Guinnesskake
2,5 dl Guinness (øl)
2 egg
250 g usaltet smør
2 ss vaniljeekstrakt
75 g bakekakao
275 g hvetemel
400 g sukker
1,5 ts natron
1,5 dl rømme

Ostekrem:
300 g philadelphiaost
1,5 dl kremfløte
150 g melis
Hell Guinness i en stor kjele. Tilsett og smelt smøret (i skiver). Visp inn bakekakao og sukker med Guinness og smør. Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen. Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn. Hell blandingen i smurt springform (23 cm) og stek på 180 grader i ca. 45 min. Kjenn med bakepinne når steketiden nærmer seg slutten om kaken er ferdig. Avkjøl kaken på rist i formen.
Krem: Visp kremosten lett til den er glatt. Sikt melisen og bland i kremosten til den er klumpfri. Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten. Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.



3 kommentarer:

  1. Oi! så mange spennende oppskrifter! Har tenkt å bake til påske jeg også, og det kan godt hende jeg prøver en av disse!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ennå ikke rukket å komme så langt, men noe bakst håper jeg å få til i løpet av påska!

      Slett
  2. Så masse flotte oppskrifter. Men selvfølgelig tåler jeg jo ikke disse. Litt synd. Skal lage ostekake en sunnere variant og som jeg kan spise. God påske..

    Varm hilsen fra nord

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.