lørdag 27. desember 2014

Julemat; Honningkake med juleskinke




Siden formen ikke har vært som ønska denne jula, er baking av honningkaka utsatt noen dager, men jeg lar likevel innslaget ligge ute til alles anvendelse!

2 skiver juleskinke
2 skiver honningkake
50 g rødkål
4dl olje
1 klementin

1. Strimle rødkålen i tynne strimler
Stek strimlene i varm olje til de endrer kararkter. La renne av på litt kjøkkenpapir. Skrell klementinen.
2. Ha juleskinka på skiva med honningkake og pynt mrd fritert rødkål og klementinbåter.

Honningkake

Oppskrift fra VG, 7. desember:
En av fem slankeslag til jul!

Kaka gir ca. 20 porsjoner , 188 kcal pr kakestykke.

100 g brunt sukker
400 g honning
300 g sammalt hvete fin
200 g hvetemel
3 egg
1 dl kesam, mager
1 appelsin
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts kardemomme, malt
1 ts kryddernelikk, malt
2 ts natron

Smelt brunt sukker med honning i ei lita gryte og avkjøl til romtemeratur.
Sikt melblandinga i en stor bakebolle sammen med krydderet og natron.
Pisk eggene sammen med mager kesam, revet appelsinskall og saft, og rør det inn i honningblandinga.
Bland så dette med de tørre ingrediensene og vendt til ei jevn røre.
Bruk enten brød-eller kakeform.
Stek kaka i 180 grader i 30 minutter.
Sjekk  konsistensen.
Avkjøl og dryss over et lag med melis!

1 kommentar:

  1. Kos deg med bakingen når formen blir bedre... Dette er mat jeg ikke spiser..

    Varm hilsen i fra nord..

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.