mandag 10. mars 2014

Meanderborden på de tyrkiske sokketøflene







Meanderbord eller meander er et  ornament der linja i en bord danner en rekke med gjentakende, spiralaktige buktninger eller et bånd av rettvinklede haker. Navnet stammer fra elva Büyük Menderes tidligere navn Maiandros (meander). Elva som renner gjennom Tyrkia og ut i det Egeiske hav sør for den greske øya Korfu, har mange slynger, omtrent som en meanderbord. Den har også gitt opphav til begrepet meander i betydningen «elvebuktninger». Meanderbord kan også kalles gresk bord, alagreck eller à la grecque (fransk: «etter gresk mønster»). Kilde

Én tyrkisk sokketøffel er ferdig. Den kan kalles en prototyp. Det er nesten som om jeg kan si finn fem "feil" i forhold til den jeg har brukt som mal. Min er med hensikt blitt mindre, enda mindre ved en tilfeldighet.
Den største forskjellen er jo hvordan maskene er lagt opp. Jeg starta ved hælen mens de ekte er med tåspissen. Jeg har ennå ikke forstått om hælen stikkes i ett eller om den må sys sammen til slutt. Jeg slapp jo å ta fram nåla siden jeg tok opp masker på kantene.
Jeg får vel lage venstrefotens også. Det vil bli litt forskjell på sokkene siden jeg begynte å strikke mønster fra midten. Det unngås ved å legge opp masker for tåa først!
Se Nå er jeg i gang her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.