mandag 11. november 2013

Derfor bør du slappe av


Nå i novembermørket går alt så mye tregere, og da var det kjærkomment å finne igjen et gammelt notat jeg har revet ut av en avis en gang for lenge siden. Den utrevne avisbiten dukka opp da jeg rydda husketavla vår forrige uke..... før mørket tok fullstendig kontrollen over meg!
Overskriften lyste mot meg:

Derfor bør du slappe av

Er det noe i at stress fører til svekking av immunssystemet, tidlig aldring, mindre kreativitet, dårligere valg, svekka kortidshukommelse, utvikling av angst og depresjoner?
Det er gode grunner til at jeg med god samvittighet kan gå på absolutt lavgir i november.
Forskning viser at tvinges ikke hjernen til å hvile, fungerer den dårligere i det lange løpet.

Det stemmer ikke at jo mer vi gjør, desto mer effektive blir vi. Det er om å gjøre å finne balansen mellom positivt press og god avslapping.

Intens konsentrasjon, så hvile eller annen aktivitet, får hjernen til å reorganisere seg. Den gir nye løsninger på utfordringene. Det skaper kreativitet og innovasjon!

Med utgångspunkt i en kronikk av Anne Lene Johnsen2 kommentarer:

  1. What a surprise....at first i wondered...just looked at the lovely little shape and colour combinations. A beautiful pussy cat:) My cat looks exactly like that so often....but if she is cold she curls up into a tight ball. Your cat must be feeling warm:) Thanks for sharing with Mandarin Orange Monday:)

    SvarSlett
  2. I just translated and read your words .... wise words... but I think i will rest in spring too:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!