onsdag 17. april 2013

Fra den ene til den andre


I går i full aktivitet i Gøteborg, i dag beordning hvile med beina i været hjemme i tida framover. Dette kommer til å bli uvant for meg! Nå vil jeg kanskje få tid til å bli ajour med alle hilsner tilbake til dere som har vært innom bloggen min den siste tida. Der henger jeg langt etter.... gitt!

Gårsdagen bød på mange sterke inntrykk. Sammen med kollegaer var jeg på utstillingsrunde på Röhsska museet og Konsthallen.

Utstillingen  Ond Design burde være obligatorisk for alle i alle aldre. Se og bedøm sjøl! En stor tankevekker!
Denne utstillingen var stengt fordi lokalene ble brukt til konferanse, men en installasjon fikk vi sett, den ute i gata: Neongrønne tyllskjørt hengt opp rundt trestammene i alléen.
Konsthallen på enden av Avenyen. Her henger bannerne for de neste utstillingene.


Diss to bildene låntFra mye lys og lyd til en kontemplativ opplevelse i portrettets verden.Vi fikk beskjed av guiden under runden i rommene der Bruce Naumans kunst var at vi kunne ta bilder uten blits, men det stemte slett ikke, og da jeg tok bilder med mobilen av Helene Schjerfbecks portretter, kom vaktmannen ilende; det var forbudt! Under er "reproduksjoner" i form av kort til salgs i museumsbutikken! 

Disse maleriene ga oss assosiasjoner til den fornøyelige animasjonsfilmen Trillingene fra Belleville og Wistlers maleri av sin mor.

Innflytelse av kunstnerne Picasso, Modigliani og Munch kunnes også anes i hennes produksjoner. Det manglet ikke på like stiltrekk.
Og våren kom til byen mens vi var der!
3 kommentarer:

 1. Spennende Gøteborgutstilling du har fått med deg.
  Men hva har skjedd med bena dine siden du er beordret opp med dem tro?
  Håper alt er bare fint med deg?!

  SvarSlett
 2. Utstillingen med portretter av kunstneren Helene Schjerfbeck ser spennende ut! Jeg var på en utstilling forrige helg: ”Doktor Proktors sensasjonelle samling av Dyr Du Skulle Ønske Ikke Fantes (D.D.S.Ø.I.F.)” - veldig moro, og jeg har bestemt meg for å gå på flere utstillinger fremover.

  Det ble dessverre ingen sykkeltur i anledning BSW, men denne uken startet jeg sykkelsesongen og er kommet i gang med utelivet. Ellers har du helt rett: bloggens tema er blitt mer og mer over til bøker og det er etterhvert lite annet her :)

  SvarSlett
 3. Huff, hva har skjedd???
  God bedring
  Mormorklem :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!