torsdag 18. oktober 2012

Himmelsk; Fra kirketaket


Fra taket til kirken i Saintes-Maries de la Mer er det en fantastisk utsikt over byen, Middelhavet og sumpmarkene rundt. Det er første gang jeg har nydt utsikten fra et slikt sted!


Kirken er bygd mellom  9 og 12-tallet nær munningen av Petit-Rhône. Den ble en viktig utkikspost, fordi pirater angrep kysten, og det ble nødvendig å forsvare byen mot angrep.

Kirken rager over landsbyen og er synlig fra så langt som 10 km inn i landet. Den fungerte som en festning med et kirkeskip som er 50 meter høyt. Taket er omkranset av en mur med brystvern og skyteåpninger og fungerte altså som et vakttårn. Kirken ble også brukt som et tilfluktssted for innbyggerne i byen. Det var en viktig ferskvannskilde inne i kirkerommet. Til høyre for alteret kan man også se et hedensk alter fra det 4. århundre f.Kr. i kirken!
Mireille frappée par le soleil...Van Gogh var her og malte i 1888, klikk

6 kommentarer:

 1. Kjempefine himmelske bilder du viser! Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld!:)

  SvarSlett
 2. Få ting tar meg så som de gamle middelalderlandsbyene ved Middelhavet! derfor blir sparegrisen min aldri overvektig :-) reiser og reiser så ofte en kan.

  Denne byen var helt ny for meg, men i nærheten har en da vært. Takk for at du deler så vakker en opplevelse.

  :-)

  SvarSlett
 3. Herlig himmelsk innlegg!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Dwet eer nesten ikke til å tro: Vi var der uke 2 i August dette år. Midt i ferieriden og meget vanskelig å finne parkering. Vi havnet langt ute fra sentrum - men på veien tilbake fikk vi sett hestene i Camargue - herlig.

  btw. Vi har hatt en travel høst med datters giftemål som hovefokus. Snart drar jeg til Chile.. 15 år siden sist. Bare må dit. We keep in touch

  SvarSlett
 5. Underbara himmelska bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 6. Virkelig en fantastisk utsikt!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!