mandag 27. februar 2012

Fra en blomsterøy til en annen 1; Madeira

Funchal, øyas hovedstad, med sine rundt 104000 innbyggere, ligger nydelig til i en bukt omringa av høye fjell. Byens historie går tilbake til 400 tallet da tidlige portugisiske bosetterne koloniserte kysten hvor fennikel (funcho) vokste i overflod. Det ga navnet til den nye byen Funchal.

Vi tok kabelbanen opp til den botaniske haven som ble anlagt av familien Reid i 1960.

Her vokser over 2000 planter delt inn i fire områder:
Lokale planter: Dette er stedet hvor man kan se plantene utelukkende fra Madeira og andre atlantiske øyer som Azorene, Kanariøyene og Kapp Verde. Det er ca 100 stedegne planter, alt fra de mest sjeldne artene til den typiske vegetasjon og trær som finnes i Madeiras naturskog, den "Laurissilva 'skog.
Planter fra ulike verdensdeler: Her finnes planter fra økologisk motsatte områder av jorden som Himalaya og tropene.
Sukkulenter: Kapasiteten på lagring av vann er det som skiller plantene i denne avdelingen, de fleste av dem kommer fra Sør-Amerika.
De aromatiske og helsebringende plantene
: I dette området er det planta flere tropiske og subtropiske frukttrær - slik som mango, papaya, avocado - kan så vel som kaffetrær, sukkerrør og populære medisin planter. Noen av bedene her var under omplanting.

Loiro Parken: Her er noen av de mest eksotiske og sjeldne fuglene i verden. Cockatoos og 'Loricos " (papegøye arter) fra de asiatiske tropiske øyene, australske parakitter og dvergpapegøyer er bare noen av de mange fugleartene.Tilbake i byen hoppa vi på en av turistbussene og fikk på den måten sett både litt av sentrum og strøkene i utkanten.


Fra parken i sentrumFebruar er kanevalsmåneden, og overalt så vi barn kledd ut for anledningen. Hovedattraksjonene var paraden lørdag og kortesjen Trapalhão’ på tirsdagen før vi kom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!