mandag 27. februar 2012

Blomstrende fredag; Farver


Zanzibar har i mange år vært den store feriedrømmen. Jeg har i min fantasi sett for meg hus i lilla, orange, rødt, turkis, gult og blått om hverandre der krydderduften fyller rommet mellom veggene. Da jeg fikk høre av en kollega at husene slett ikke var farverike, men hvite, brast drømmen om Zanzibar.

Vi er nettopp kommet hjem fra Madeira, og der så jeg til min store forundring at noen nye hus er malt i sjokkrosa, mintgrønn, lilla og burgunder. Noen her og noen der oppe i åsene. Dessverre var avstanden mellom  dem stor, så de var ute av stand til å skape en liten etterlengta palett.
Ikke var det enkelt å ta bilde av dem heller der vi for avsted på motoveien eller tråla oss opp stupbratte bakker. Disse to får være eksempel på den strålende farvegleden huseierne der er på vei til å få!
Og i havene tok paradisfuglblomsten all oppmerksomhet med sine sprakende farver og spesielle form.Heliconiaceae (også kalt paradisfuglblomster) er en plantefamilie i ordenen Zingiberales. Den omfatter 7 arter i 3 planteslekter. Artene vokser naturlig i det nordøstlige Sør_Amerika (Brasil), samt på Madagaskar og i det sørlige Afrika.
Kilde: Wikipedia


Forrige ukes bidrag til 'gammeldags' var ment å være dette jugendvinduet med pelargonia i blomsterpottene!

1 kommentar:

  1. Madeira skulle jag vilja besöka!
    Kul med spännande husfärger!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!