Denne foredlede frukten er en hybrid av pomerans og mandarin. Den er oppkalt etter en munk i trappistklosteret i Misseghin i Algeri, den første som frambrakte clementiner. Han het Pater Clement.
Kilde; Levende ord av Johan H. Rosbach
Pomerans er en tykkskallet, bitter appelsinlignende frukt av pomeranstreet. Stammer opprinnelig fra Sør-Asia og brukes til marmelade og likør. Skallet brukes til krydder. I 1902 klarte den franske munken Pére Clément i Algerie å krysse pomeransfrukten med mandarinen, og slik avlet han frem klementinen.
De er som oftes steinfrie.
Kilde: Wikipedia
Ukas ordtak:
Carpe diem;
Grip dagen!
Grip dagen!
Jeg kender slet ikke pomerans. Jo, forresten, dens skaller kan man få som sukat eller lignende - ligesom appelsinskaller. Det må være en dejlig frugt!
SvarSlettMen Clementiner er jo meget forskellige? Nogle af dem har en frisk smag, andre kan være løse i det og de tørrer hurtigt ud og smager af gamle karklude (nej - det spiser jeg ikke!) :)
Elsker clemmentiner
SvarSlettJeg visste ikke at klementinen var en hybrid!
SvarSlettFint bilde og bra løsning :)