Klikk på bildene!
HJEMMELAGA PÅSKEMARSIPAN
250 g mandler X 2
250 g melis x 2
1⁄2 ts tragant (kan utelates)
1 ss eggehvite x 2
evt. 1⁄2 ts olje
noen sitrondråper
1. Skåld mandler ved å legge dem i kokende vann i 3-4 minutter, og klem dem ut av skallet. Tørk mandlene godt, gjerne på kjøkkenbenken over natten, eller 1 time på 50 °C i stekeovnen.
2. Mal mandlene en eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen sammen med melis.
3. Bland inn tragant og eggehvite, og kna marsipanen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med. Er den for tørr, så bland inn litt mer eggehvite eller noen dråper nøytral matolje. Er den for bløt, så kna inn litt mer melis.
4. Pakk den ferdige marsipanen i plastfolie og la den hvile en stund på kjøkkenbenken.
PÅSKEKAKA MI
under heving nå!
..og dette ble utvalget av tørka brukt..
Eksklusiv olje kjøpt inn på ferie er på tide å bruke i dag...
...ny heving...
er en blanding av to oppskrifter:
1 pose tørrgjær (rød gjær for søte deiger)
1000 g hvetemel
75 gram sukker
75 gram sukker
1/2 ts salt
200 g bremyk margarin
5 dl lettmelk
4 egg
og den fylles med gule tørka frukter (aprikose, gule rosiner, papaya, mango, sukkat) og gelesukkertopper
samt lokk avgul og grønn marsipan (kjøpt før vi lagde vår egen...)
Deigen etterhever i 30 min og stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter++ , nederste rille og med varmluft og varme i bunnen på ovnen, toppen tekkes med bakepapir.
Jeg glemte sukkeret, men tror det jammen var bra. Med så mye andre søtsaker inni kaka, er den mer enn søt nok!
En av oppskriftene jeg har brukt, mangler sukker, melis erstatter det søte - derfor gikk det i glemmeboka- her er oppskriftene jeg har spleisa:
Påskekake med tørka frukt og melis
og
Påskeboller
Deigen etterhever i 30 min og stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter
Jeg glemte sukkeret, men tror det jammen var bra. Med så mye andre søtsaker inni kaka, er den mer enn søt nok!
En av oppskriftene jeg har brukt, mangler sukker, melis erstatter det søte - derfor gikk det i glemmeboka- her er oppskriftene jeg har spleisa:
Påskekake med tørka frukt og melis
og
Påskeboller
Årets første påskelilje i Oasen...
Hei, mye godt man kan lage til påske:) Så flott påskekake du har bakt! Ønsker deg og dine en god Påske:)
SvarSlettOh, so delicious post with so great aspects of sweets for Easter! In here the tradition it is, too, to have "cozonac" (Romanian pronunciation: [kozoˈnak]) ( "Cozonac is a sweet bread, into which milk, yeast, eggs, sugar, butter, and other ingredients are mixed together and allowed to rise before baking; sweet leavened bread") with turkish delight, raisins, or other ingredients, as well, for Easter or Christmas. I like it so much!
SvarSlettLovely post! have a very wonderful time to celebrate! Best regards!
Her var det mye godt! Kjenner duften helt hit og får vann i munnen.
SvarSlettDu er flittig! Hilsen fra Tove