mandag 10. april 2017

Påskekaker



Alle bildene i starten er klipp...

Litt bakst i påska må til!

Klikk på bildene!



HJEMMELAGA PÅSKEMARSIPAN

         250 g mandler X 2
       250 g melis x 2
        12 ts tragant (kan utelates)
       1 ss eggehvite x 2
      evt. 12 ts olje
       noen sitrondråper

1.    Skåld mandler ved å legge dem i kokende vann i 3-4 minutter, og klem dem ut av skallet. Tørk mandlene godt, gjerne på kjøkkenbenken over natten, eller 1 time på 50 °C i stekeovnen.
2.    Mal mandlene en eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen sammen med melis.
3.    Bland inn tragant og eggehvite, og kna marsipanen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med. Er den for tørr, så bland inn litt mer eggehvite eller noen dråper nøytral matolje. Er den for bløt, så kna inn litt mer melis.
4.    Pakk den ferdige marsipanen i plastfolie og la den hvile en stund på kjøkkenbenken.


PÅSKEKAKA MI

under heving nå!
..og dette ble utvalget av tørka brukt..
Eksklusiv olje kjøpt inn på ferie er på tide å bruke i dag...
...ny heving...

er en blanding av to oppskrifter:

1 pose tørrgjær (rød gjær for søte deiger) 
1000 g hvetemel
75 gram sukker
1/2 ts salt 
200 g bremyk margarin
5 dl lettmelk 
4 egg
og den fylles med gule tørka frukter (aprikose, gule rosiner, papaya, mango, sukkat) og gelesukkertopper

samt lokk avgul og grønn marsipan (kjøpt før vi lagde vår egen...)

Deigen etterhever i 30 min og stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter ++, nederste rille og med varmluft og varme i bunnen på ovnen, toppen tekkes med bakepapir.
Jeg glemte sukkeret, men tror det jammen var bra. Med så mye andre søtsaker inni kaka, er den mer enn søt nok! 
En av oppskriftene jeg har brukt, mangler sukker, melis erstatter det søte - derfor gikk det i glemmeboka- her er oppskriftene jeg har spleisa: 
Påskekake med tørka frukt og melis
og
Påskeboller

-->

Årets første påskelilje i Oasen...

3 kommentarer:

  1. Hei, mye godt man kan lage til påske:) Så flott påskekake du har bakt! Ønsker deg og dine en god Påske:)

    SvarSlett
  2. Oh, so delicious post with so great aspects of sweets for Easter! In here the tradition it is, too, to have "cozonac" (Romanian pronunciation: [kozoˈnak]) ( "Cozonac is a sweet bread, into which milk, yeast, eggs, sugar, butter, and other ingredients are mixed together and allowed to rise before baking; sweet leavened bread") with turkish delight, raisins, or other ingredients, as well, for Easter or Christmas. I like it so much!
    Lovely post! have a very wonderful time to celebrate! Best regards!

    SvarSlett
  3. Her var det mye godt! Kjenner duften helt hit og får vann i munnen.
    Du er flittig! Hilsen fra Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.