fredag 7. april 2017

Fröer eller vårplantor jag inte kan vara utan!
I en gjenglemt frøpose fra i fjor, fant jeg fem frø av kaskadpelargon F1 "Tornado Lilac Cadix" . Navnet på planta høres lovende ut med tanke på nydelig blomstring!
De fleste plantene som ei venninne har hatt omsorgen for i løpet av vinteren, har klart seg. De har stått i oppvarma drivhus med rett belysning. Til høsten får jeg lage en innretning som gjør at jeg kan ta vare på dem sjøl. Jeg har jo prøvd mange overvintringsalternativer fra egen kjeller, loftsrommet, vinterhaven, vaskerommet, søsters kjeller og nå skikkelig drivhus. Ingen overvintring ser ut til å garantere 100% overleving av pelargoniaene.
Her er en boks full av egne før samla under sensommeren, aner ikke hva som vil spire.... utenom valmuer, malva og akeleier som også er en plante jeg setter stor pris på, flotte farver og mange sorter.!
Noen krokus kom likevel denne våren.... kan ikke være foruten!

3 kommentarer:

 1. Høres ut som flotte planter, ja! Tenk hva et eneste lite frø kan bli til!
  Kan ikke være foruten, nei!!
  God helg :)

  SvarSlett
 2. Spennende med frø ja, både inne og på friland. Jeg skal så rødbeter, koriander, gulrot i hønsegården i vår, gleder meg:) Ha en fin palmehelg!

  SvarSlett
 3. Hos mig blir det mest fröer till växthuset och några få perenner, I år har jag sått lite fler sorter än jag brukar. Hoppas det blir något av dem. Krokusen har en underbar färg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!