torsdag 20. november 2014

From the flora of South Africa 2
Det beste med november at når mørket faller på, er det godt å sette seg ned og minnes de gode opplevelsene noen måneder tilbake... Maken til blomsterprakt i naturen har jeg aldri sett på en såkalt forsommer som det var i Capr Town i starten av oktober.

Oscularia caulescen - Middagsblomst - Hornstråle

Stilkene er saftige og rødlige. Bladene er karakteristisk tre-vinklet, sigdformet og grå-grønne. De duftende blomstene er rosa og er produsert på forsommeren (oktober-desember i Sør-Afrika) og er åpne om ettermiddagen. Pollenbærere er hvite og rosa og er samlet  i en konus i midten av blomsten. 
Osculum betyr liten munn på latin. Oscularia betyr en gruppe av små munner og refererer trolig til de unge bladene. Caulescens er det latinske ordet for caulescent, som betyr en velutviklet stamme over bakken. For tida er det kjent 23 arter av Oscularia i Sør-Afrika.
Slekten er begrenset til våte områder rundt Western Cape og finnes hovedsakelig på sandstein knauser, selv om en rekke arter forekommer også på granitt. 

Oscularia caulescens vokser nesten alltid alene i steinete habitater. Dette kan indikere en intoleranse overfor konkurranse av andre planter eller det kan være en mekanisme for å unnslippe de hyppige brannene i fynbos. Kilde
http://www.capetown.travel/blog/entry/the_cape_floral_kingdom_a_cape_town_tourism_photo_essay5 kommentarer:

 1. Without your description I would have taken it for an aster! Tom The Backroads Traveller

  SvarSlett
 2. Må si det frister å dra til fargerike Sør-Afrika! Kanskje en gang...

  SvarSlett
 3. Ja, det var en färgstark blomma, fint fotograferad. !

  SvarSlett
 4. These are quite delightful and they are very happy growing in Australia too!
  Thanks for taking part in Floral Friday Fotos!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!