onsdag 7. mai 2014

Pakka fra Bakker


Jeg hadde jo fått kirsebærtre i steden for ferskentre for tre å sida. Det bar frukter først i høst, så jeg hadde ingen aning om forvekslinga før da. 
Forrige dagen kom ferskentreet, flat fersken, ikke akkurat maken til det jeg bestilte tidligere, men en grei erstatning. Poenget er at treet ikke må bli for stort, det må passe i drivhuset. Jeg tar ikke sjansen på å plante det ute siden trekken alt har tatt kverken på en druestokk. 
I samme pakke var det en stikkelsbærbusk som skal gi både røde og grønne stikkelsbær, gøyalt.
Plantene må settes i jorda straks, og før mørket kom, var det spadd hull, gjødsla og planta blant nesler, geiterams og annet grønt som egentlig ikke skal være der, i skråningen bak drivhuset. Det blir en utfordring å luke vekk alt som vil stjele næring fra buskene. Og jeg håper at det blir lyst nok for bæra til å bli gode, søte og modne engang på sensommeren.
Med i forsendelsen var også en sommerfuglbusk. Jeg ville være garantert å ha en i haven denne sommeren, for hvert år har hver eneste nye dødd for meg. Nå ser det likevel ut til at de to som ble planta i høst foran inngangen, har klart seg. Siste vinter har jo ikke vært så streng.
Det ble ingen luking bak drivhuset som planlagt. Sommervarmen forsvant, det ble regn og mye å gjøre på jobben. Alt får gro trygt til neste lukeanledning!
Nå, søndag, er det luka, lagt på litt god jord rundt buskene, dekka med aviser for så etterhvert å få et nytt lag jord på toppen.1 kommentar:

  1. Spennende med alt du skal plante! Hos meg har vi plantet et epletre, men så flyttet mannen den og siden har det vært skralt.. Kanskje ugresset tok liksom knekken på den, ikke vet jeg.. Men kjenner nå på at jeg savner drivhuset mitt, så mannen må få den i stand slik at jeg får plante litt..

    Ha en riktig fin kveld..Klem i fra nord..

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!