fredag 23. mai 2014

Farven oransje

Farven på eventyr og sosial kommunikasjon.
Fargen oransje utstråler varme og lykke som kombinerer den fysiske energien og stimuleringen hos rødt med munterheten hos gult .
Orange "føler det på maven", i motsetning til den fysiske reaksjon hos rødt eller mental reaksjonen hos gult.
Orange tilbyr emosjonell styrke i vanskelige tider. Det hjelper oss til å sprette tilbake fra skuffelser og fortvilelse, og hjelper til med å takle sorgen.

Psykologisk er farven av appelsin optimistisk og oppløftende, en foryngende "vårvind". Faktisk er oransje så optimistisk og oppløftende at alle har godt av å bruke den i hverdagen, sjølom det er bare en oransje farvet penn vi bruker.
Orange bringer spontanitet og et positivt syn på livet, og er en flott farve å bruke i tøffe økonomiske tider, den holder oss motiverte og hjelper oss til å se på den lyse siden av livet .
Med sin entusiasme for livet, er farven oransje relatert til eventyr og risikotaking , inspirerende fysisk tillit, konkurranse og uavhengighet . De som er inspirert av oransje er alltid på farten !
I forhold til betydningen av farver, er oransje utadvendt og uhemmet, ofte oppmuntrende, den er ekshibisjonistisk eller i det minste har et ønske om å bli sett!
Farven oransje er knyttet til sosial kommunikasjon, den stimulerer toveissamtale. Det er en varm og innbydende farge, både fysisk og mentalt stimulerende, så den får folk til å tenke og snakke!
På samme tid er oransje også stimulerende for appetitten. Hvis du elsker å ha folk rundt kjøkkenbordet, vil oransje skape en hyggelig atmosfære og apetitten øker. Mange restauranter bruker pastellversjoner av oransje interiøret for eksempel aprikos eller fersken eller dypere versjoner som terrakotta. Det gir gode rom for samtale og sosialt samspill.
Farven oransje er tydeligvis den verste fargen å ha på kjøkkenet hvis du prøver å gå ned i vekt !
Den har en grad av ungdommelig impulsivitet i seg.
Oransje hjelpemidler gir av nye idéer og frigjør kreativiteten, noe som gir oss frihet til å være oss sjøl. Samtidig oppfordrer den sjølrespekt og respekt for andre .
Oransje er trolig den mest avviste og underbrukte farven i vår tid. 

Orange Representerer
Eventyr og risiko: Oransje fremmer fysisk sjøltillit og entusiasme - idrettsmenn og eventyr-søkende forholder seg godt til oransje.
Sosial kommunikasjon og samhandling: Oransje stimulerer toveissamtale mellom mennesker.
Vennskap : Gruppesosialt samvær, fester, samfunnet - uansett hvor folk kommer sammen for å ha det gøy og være sosial, er oransje et godt valg.

Effekter 
Entusiasme: Oransje er optimistisk og utadvendt, ser og tenker framover - farven på handling.
Foryngelse: Oransje bidrar til å gjenopprette balansen i våre fysiske energier .
Stimulering: Oransje er ikke like lidenskapelig eller så nervøs som rødt, men den er stimulerende, særlig på appetitt - 
Mot: Oransje hjelper oss å ta hensyn til oss sjøl og livet vi lever, å ta konsekvensene, å ta affære og gjøre nødvendige endringer, og deretter å gå videre og framover.

Vitalitet: Oransje har en mer balansert energi enn rødt, er ikke så lidenskapelig og aggressiv, men full av vitalitet.
Kilde

Se også forrige innlegg som dette er en oppfølging til!

Ta en titt her!


1 kommentar:

  1. Herlig beskrivelse av fargen.. Jeg liker oransje men kun på topp.. Men kanskje neste gang når man inviterer til god mat med venner huske på å ha oransje blomster, og servietter og litt annet oransje stæsj.

    Glemmer aldri på 70 tallet hvor vi hadde en brun vegg i stua og resten av veggene var oransje..

    Ha en fin kveld...

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!