fredag 28. februar 2020

Jameos del Aqua



Jameos del Aqua er et unikt sted på det nordlige Lanzarote hvor et naturfenomen har blitt videreutviklet til en spektakulær severdighet. Severdigheten kommer av lavagrottene (los jameos) og de andre klipperommene under åpen himmel som ble skapt for flere tusen år siden av lavastrømmen fra Corona-vulkanen. Grottene er en del av en rundt 6 kilometer lang underjordisk tunnel som kan oppleves via Jameos del Aqua eller en annen attraksjon på Lanzarote, Cuevas de los Verdes.

Over de naturlige lavagrottene i Jameos del Aqua er det anlagt hager, stier, basseng og laguner som er lagd etter idéene til Lanzarotes berømte kunstner og arkitekt, César Manrique.Sammen utgjør de en blanding mellom en kunstig og en naturlig del og skaper en unik helhet.
César Manrique skapte naturkunstverket sitt rundt to store lavagrotter, «jameos». Navnet refererer til store åpninger i tunnelen hvor taket har kollapset av trykket fra vulkanske gasser. En av disse jameosene rommer en naturlig sjø med krystallklart vann, og den andre grotten inneholder en konserthall med plass til cirka 600 personer.


På stedet ligger en underjordisk saltvannssjø der det bor en liten hvit og blind krabbe, Munidopsis polymorpha, som er endemisk i Lanzarote. Utenfor hulen er det et basseng med turkis vann omgitt av palmer og grønn frodighet som ellers er uvanlig på den karrige vulkanske øya.


Rester av en båt som er funnet i området.



Videre på vei mot fiskerlandsbyen Orzola stoppa vi for å ta et bad i det spesielle landskapet.


2 kommentarer:

  1. Utrolig morsomt å se igjen disse stedene! Tusen takk og god helg!

    SvarSlett
  2. Fantastisk! Jeg skjønner nå at innlegget over også er herfra. Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.