mandag 26. juni 2017

Kaskadpelargon F1 "Tornado Lilac Cadix" sådd i vår
blomstrer med vakre blomster nå ved kjøkkenterrassen! Se innlegget  Tid for pelargonia

Trives godt i store blomsterpotter
Når du skal plante pelargonia så velg gjerne krukker eller potter som er store nok til å romme så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg derfor heller få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte. Velg også potter med hull i bunnen slik at det blir god drenering. Bruk gjerne lecastein, eller litt stor grus. Kilde

Røttene har kanskje litt for lite tomleplass i de små blikk-kremmerhusene jeg har hengt dem opp i!

Stelletips pelargonia 
Pelargonia trives på en lys og solrik plass.
Vanning: Pelargonia må vannes jevnlig, men la den tørke opp litt mellom hver vanning.
Gjødsel: Pelargonia har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor viktig å gjødsle enten hver 14. dag, eller med langtidsvirkende gjødsel.
Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.
Når kan jeg plante ut pelargonia på våren?
De fleste sommerblomstene inkl. pelargonia tåler ikke frost. Så vent med å plante de ut til faren for nattefrost har gitt seg. Har du kjøpt pelargonia før dette, kan du fint sette de inne i vinduskarmen eller et annet lyst sted til nattefrosten har gitt seg.

Pelargonia er opprinnelig en sørafrikansk busk som blomstrer på våren med enkle eller fylte blomster. Navnet Pelargonium kommer fra det greske ordet Pelargos, som betyr stork.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!