fredag 18. november 2016

Apropos; To bee or not to be


Apropos trykket Landskap i forrige innlegg! 
Er det røyken fra birøkterne som trenger inn gjennom vinduet? 
Jfr. bildet nr. 2 under...

En spennende utstilling vises nå på Galleri F15 i Moss.To bee or not to be refererer til det berømte sitatet fra Shakespears Hamlet, men blir i denne sammenheng også et ordspill på bien og biedød. Utstillingen tar for seg forholdet mellom mennesket og planeten sett gjennom bien som symbol. Med utstillingen ønsker kuratorene å utfordre det antroposentriske verdensbildet hvor mennesket er midtpunkt og målestokk. To bee or not to be er en tematisk utstilling med både politiske og poetiske verk med bien og honning som materiale og tema.Ti internasjonale kunstnere tar tak i problemstillingen, hver med ulike kunstneriske tilnærminger. Poetiske, så vel som tydelig politiske strategier, kan spores i verkene som vises i utstillingsrommene og barokkhagen ved Galleri F15 i Moss.

Galleri F15 - en idyll på Jeløya med utsikt til Oslofjorden.

Det øverste fotoet viser et landskap malt på baksiden av et voksbrett. Den italienske maleren Alessandro Sau maler motiv fra der bikubene engang sto. Verkene har deretter blitt plassert tilbake i kubene hvor de har fått naturlig "patina". 
Utstillingen viste også en performance der en av kunstnerne bar en birøkterdrakt med påskriften Born Bjørg! Litt gøy å få navnet mitt med på utstilling!
Elevene var lydhøre og deltok med egne betraktninger ved å skrive og tegne på post-it-lapper. Under: glass med Østfoldhonning i ulike farver, "Honningkart".
Elevenes lapper ble en del av et kunstverk i stadig forandring!
5 kommentarer:

 1. Wow! Så spennende! Den skulle jeg gjerne sett. Men det blir nok ingen tur østover for meg før jul.
  Takk for at du delte! :)

  SvarSlett
 2. So interesting event! well related to the quote, indeed. And nice colors of honey! a lovely blue sky at sunset in autumn! A very good Saturday and weekend!

  SvarSlett
 3. Dette er veldig interessant. Du må lese "Bienes historie", en veldig spennende bok. Den har tre deler - en fra 1800-tallet, en fra 2007 og en fra 2090 tror jeg. Oversatt til mange språk.
  Anbefal den videre. Hilsen Tove

  SvarSlett
 4. Tror ikke min kommentar ble vist.
  Et veldig interessant innlegg. Tusen takk.
  Sier igjen - les Bienes historie! En fantastisk bok. Hilsen Tove.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!