mandag 2. mai 2016

Tenk deg glad

er tittelen på en bok om det å leve livet. Takk og pris for at den ikke heter Tenk deg lykkelig for det hadde gitt forhåpninger om en falsk virkelighet. Livet er oppganger og nedturer, livet er mangfoldig ... å være lykkelig til tider er en del av det, men bare en liten del. Livet består for det meste av grå hverdager som vi skal igjennom med helsa i behold.
Jeg har deltatt på et kurs som heter Tankens kraft - og visst er det noe i det, jeg har tro på at tro kan flytte fjell. Med rett fokus, full konsentrasjon, hard arbeid, målbevisst strategi og vilje som stål, er det meste mulig. 
Det er også snakk om trening, utholdenhet og å ikke miste motet. Da kan det umulige blir mulig. 
Jeg har stor sans for Churchills valgsspråk: Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid...

Hva må til for "vinne" fram?

1. Ha lidenskap
2. Jobbe hardt
3. Holde fokus
4. Utfordre seg selv
4. Skape idéer
5, Forbedre seg selv
6. Tjeneste til andre
7. Jobbe i team
8. Ha utholdenhet

Alle punktene handler om å tro på å kunne nå målet. Ikke alle har de egenskapene som skal til, men de fleste går det an å øve opp. Vi er ulike personligheter. Noen er tålmodige av natur, andre ikke. Noen er flinke til å holde fokus, andre ikke osv.

En som aldri har gjort en feil, kan ikke være en person som har oppnådd mye!

En sak er at jeg sjøl er overbevist og vet at tankens makt kan utrette det utrolige, en annen sak er å få andre til å bli overbevist om det samme. Det er målet jeg jobber mot. Når det ikke lyktes på de første forsøkene, er det på tide å skifte strategi. I følge boka Hva er grunnen til at noen lykkes noen og andre ikke, oppfordres det til det. Punktene over er beskrevet i samme bok. Vi får se om de passer til å nå målet jeg har satt meg....
Foreløpig er innlegget uten illustrasjon. Hva i all verden kan illustrere dette innlegget?

Fant motiv til illustrasjon på egen arbeidsplass, i en trapp jeg går opp og ned flere ganger om dagen til og fra undervisning. Her har elever i faget Design og håndverk skrevet Dream it, Wish it, Do it i trappetrinnene i alle tre etasjene. Lurer på om oppfordringen har "gått inn" hos elevene!

De har også designa en plakat som henger i gangen. Ser at den er blitt en del ut av fokus. Må nok ta et nytt bilde....

1 kommentar:

  1. Et flott slagord!
    Da jeg var Landsformann i Ladies Circle Norge valgte jeg slagordet: Ta sjansen på deg selv!
    Hun som kom etter valgte: Vil det - Våg det - Gjør det. Det synes jeg ble fint.
    Jeg tror mange unge i dag forventer å være lykkelig hele tiden. Slik er ikke livet! Det går som du sier litt opp og ned. Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!