mandag 30. mai 2016

Gårsdagen var en ypperlig dag
til å gjøre klart drivhuset for denne sesongen! Regn og gråvær var som skapt for jobben. Det var ikke så skittent inne som tidligere, mindre mose og grønske. På utsiden derimot var det mot øst og sør mye grønt belegg som ikke regnet klarte å løsne. 
Prismene i lampa får få en omgang i oppvaskmaskina, så de på nytt kan reflektere sollyset når det dukker opp.
Det var visst lyn, torden og regn under rengjøringa i fjor også, men datoen da var faktisk 22.juni.Tidligere ute i år med andre ord - og med bestilte tomatplanter. MEN en måned etter 2014.
Velkommen inn!
Det går tregt med spiring, i mange potter er det ikke en gang antydning til noe som kommer opp av jorda. Erteblomster, ringroser og blomkarse er i rute, mulig kornblomster også. Ennå har jeg ikke sådd tagetes til å ha som bunndekker i drivhuset. Det skal holde utøy borte! Seks tomatplanter er kommet i benkene med kumøkkkompost og ny jord, fire er Sungold, "Sungold är en av världens sötaste sorter. Dessa tomatplantor ger saftiga tomater med smak av tropiska frukter. Högväxande tomatplanta " - og de to bakerste er svarte tomater.
Planen er å få bordplata ut på understellet, men først må det fikses (den ene skuffen er i to deler), males og lakkes - så blir det et fint blomsterbord foran drivhuset ... plata som er der nå, bør kastes. 
Druene skal få det romsligere i år. I fjor mugna halvparten fordi klasene hang for tett.
Okseøye, Krysanthemum: Shungiku fikk ny plass lenger inn i hjørnet slik at den kan få støtte til de lange stenglene. Den ser ut til å trives i drivhuset.
Vil vindeleka komme på plass i år tro? Nå har den ligget tre år i drivhuset... på tide at det skjer noe!Rosebedet ved kjøkkenterrassen ble luka, og rosene og Gentiana fischeri fikk ny næring.
Rosene ble beskjært kraftig tidligere i vår.
De kler hverandre godt i blomstringa!


1 kommentar:

  1. Jeg er imponert over hva du får tid til og hva du orker. Stå på! Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.