På side 216 er det notert:
Utenfor lente jeg hodet mot det store hjulet mens jeg tok et overblikk over vinstokkene. Det så ut til å bli et godt år. Elizabeth og jeg haddet tynnet og gjødslet akkurat passe; druene som var igjen, var lubne og begynte å bli søte. Hele høsten hadde jeg arbeidet side om side med Elizabeth i vingården, skrevet stiler over tre avsnitt om årstider, jordsmonn og vindyrking: lært meg floraer og plantefamilier utenat. Om kveldene ble jeg med Elizabeth ut på smaksturene hennes, akkuat som jeg hadde gjort høsten før.Min vinhøst vil også bli god i år uten at jeg har tynnet, gjødslet eller stelt dem på noen som helst måte. Neste år vil jeg utforske tynning som jeg har skrevet innlegg om før...
Druer ja, kanskje det hadde vært noe jeg kunne hatt i drivhuset :)
SvarSlettSå spennende!
SvarSlettVet du at Egge Gård i Lier har dyrket egne druer og laget den første musserende vinen av egne dyrkede druer i Norge? Den er laget på samme måte som champagne. Den smakte aldeles nydelig, men er forlengst utsolgt, dessverre. Lykke til! Hilsen Tove