tirsdag 28. juli 2015

Om odling av druer i boka Blomstenes hemmelige språk




På side 216 er det notert:
Utenfor lente jeg hodet mot det store hjulet mens jeg tok et overblikk over vinstokkene. Det så ut til å bli et godt år. Elizabeth og jeg haddet tynnet og gjødslet akkurat passe; druene som var igjen, var lubne og begynte å bli søte. Hele høsten hadde jeg arbeidet side om side med Elizabeth i vingården, skrevet stiler over tre avsnitt om årstider, jordsmonn og vindyrking: lært meg floraer og plantefamilier utenat. Om kveldene ble jeg med Elizabeth ut på smaksturene hennes, akkuat som jeg hadde gjort høsten før.
Min vinhøst vil også bli god i år uten at jeg har tynnet, gjødslet eller stelt dem på noen som helst måte. Neste år vil jeg utforske tynning som jeg har skrevet innlegg om før... 

2 kommentarer:

  1. Druer ja, kanskje det hadde vært noe jeg kunne hatt i drivhuset :)

    SvarSlett
  2. Så spennende!
    Vet du at Egge Gård i Lier har dyrket egne druer og laget den første musserende vinen av egne dyrkede druer i Norge? Den er laget på samme måte som champagne. Den smakte aldeles nydelig, men er forlengst utsolgt, dessverre. Lykke til! Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.