tirsdag 15. februar 2011

Mandagstema; Romantikk

.
Jeg satser på romantiske kjoler av Julie Skarland og Nasjonalromantikk i form av utsikt til nydelig norsk natur langs Nasjonale turistveger - spor fra vår tid!.
Det gjelder å utnytte mulighetene til å koble innlegget til Mandagstemaet denne uka som er romantikk!


Notater fra konferansen i regi av Utdanningsforbundet 14.04.2011 i Lærernes Hus:


Det var forstyrrende stilaser foran sidebygningen - og jeg har derfor valgt å låne et bilde fra Udanningsforbundets side på nettet, av den vakre fasaden!

Vi er forskjellige - noen har fått både i pose og sekk, andre bare i sekk eller pose. Hva det måtte være oppi sekkene og posene, skal være usagt, men jeg har min tanker!
Her er muligens representanter for begge kategorier.


-
Julie  Skarland på konferansenJulie Skarland 'pratet' lissom da om sin karriere og virksomhet under foredragstittelen: Fra fagbrev og mote til kunst i India
Julie Skarland (født 1960 i Trondheim) er en norsk motedesigner med internasjonal suksess.
Av utdanning har Skarland et års arkitektstudium og svennebrev fra Tillskärerakademiet i Stockholm. Har også studert motedesign ved Studio Bercot i Paris og designet eget merke, «Julie Skarland», som selges i Japan, USA, England, Italia og Norge i tillegg til hennes tidligere butikk i Paris.
Om sin egen stil forteller Skarland at den er inspirert av motemetropolen Paris og blandet med hennes norske bakgrunn. Siden 1991 har hun laget kolleksjoner under eget navn og åpnet i 1998 sin første butikk i rue Condorcet i Paris. Nå stengt! Her har hun tidligere også sitt atelier. Hun har hatt motevisninger og presentasjoner av kolleksjonene på motemesser i Paris, Milano, New York, Oslo, Tokyo og Osaka. Japan har fra første stund vært hennes største kundegruppe.
I 2003 ble hun tildelt prisen "Årets designer" under Oslo Fashion Awards.
Skarland jobber nå (2006) i India, der hun produserer en økologisk kolleksjon basert på indiske råstoffer og lokal arbeidskraft. 
Kilde: Wikipedia


Her viser Sonja, vår egen verdensmodell, som jeg tilfeldigvis kjenner som tidligere elev, en av Julie Skarlands kreasjoner! Bildet er lånt! Sonja var forresten avbilda i DB i dag også!


Og så ble det gjort et hopp til nye severdigheter langs turistveiene i vårt langstrakte land: Nasjonale turistveger - spor fra vår tid!


Raste/utsiktsplassen som stikker langt ut i fjellheimen over Trollstigen, er spektakulær i seg sjøl! Stilige og eksepsjonelle i ubehandla betong, rustent jern, blankt glass og rått treverk.
Bildene ga ny inspirasjon til å ta landeveien fatt når sommerferien nærmer seg.
Prosjektet ble presentert av Siri Legernes fra LINK arkitektur as
 

 

1 kommentar:

  1. Jeg synes du dro frem mange fine romatiske ting her jeg og satt litt til side, så er det nok mange unge jenter som se rpå det å bli berømt/modell som det mest romatiske som kan skje!! Slik er det nok ikke. Det er hard arbeid hele tiden som ligger bak det å være blant de beste.
    Flott innlegg:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.