mandag 2. mai 2022

Selfie i ord - og tolv svar; 18 Selfiene framover1.  Är du nöjd med ditt förnamn eller vad skulle du vilja heta istället ?

Bjørg - helt til jeg ble voksen syntes jeg det var gammeldags, men da jeg oppdaga at det er et norrønt navn, ble jeg stolt over det og betydningen av navnet. Jeg har arva det etter mamma som het Ingebjørg


2.  Bästa avslappnings metoden?  

Går en tur i naturen


3. Bästa mellanmålet?  

Nå sløyfes det for det meste. (På jobb var det som regel rugknekkebrød med brunost.) 


4. Finaste semesterminnet:  

Eventyrsommerene (på hytte i Foten fram til jeg var 15 år.)


5. Vad irriterar dig?  

Egosentriske folk 


6. Favoritmat som barn?  

Karbonader (mammas gjort fra bunnen av)


7.  Varför började du blogga?   

Råd (fra en kollega som introduserte blogg i undervisningen på kurs, måtte jo prøve først sjøl for å se hvordan det fungerte. Resultat, elevene lagde blogger i kunsthistorieundervisningen.)


8.  Om du har djur varför? 

Det rette tidspunktet (har alltid vært glad i hund, men følte at det å ha hund, krevde så mye om den skulle ha et godt liv. Hund og full jobb passer ikke sammen.)


9. Om du inte bodde i Sverige i vilket land skulle du vilja bo? 

Tsjekkia (Praha er en fin by som jeg har besøkt flere ganger. Drømte i min ungdom om Australia eller Østerrike, men utrolig takknemlig for at jeg bor i Norge.)


10.  Morgonhumör?  

Anspent (merkelig nok, etter en natts god søvn, går nok over.... så rett ut med hunden. Skulle gjerne ha skrevet avslappa.)

 

11.  Vilken hobby har du?   

Tegning (var jobb, nå en av mange hobbier)


12.  Drömsemester? 

Grekenland (er der om 20 dager!!! Reist mye på øyene for mange år tilbake)


13 Extra frågan .-) 

Nja - den ene dagen nei, den andre dagen ja!

Men i hvilken form? Og det er mer mellom himmel og jord enn hva vi tror.... har jo følt at mine kjære som ikke er her lenger, fremdeles er her på et vis!


Takk for at dere tok et initiativ til å fortsette ;:OD)Var på vennefest lørdag. Alle hadde med seg hver sin rett, og jeg lagde salat etter en idé fra en selfie hos Aina: Rødbeter og chevre og lite attåt!


Alle selfiene finnes her: 

Vecka 18 börjar jag, Primrose  https://enrosafluga.blogspot.com

Vecka  19    Paula

Vecka 20    Femfemman

13 kommentarer:

 1. Bra svar och tack för att du hänger på ,-)
  Vackert namn tycker jag. låter jättefint, ibland är det så att man växer med namnet ,-) Naturen, Så härligt och där kan man slappna av, nästan alla fall för mig, som är rädd för älgar ,-))) När vi är i Norge köper vi brunost, jag äter den inte, men min man älskar den! ,-)) Äventyrsommrarna verkar kul, sånt glömmer man inte! Nej Ego folk, gillar inte jag heller!
  Kul att höra hur olika människor fått iden att starta en blogg. Rätt tid för hund ska det vara, för hundens bästa, men sen är det härligt . Norge skulle jag kunna tänka mig, men som du är jag glad att jag bor i mitt hemland, men fortfarande kan jag tänka mig Norge ,-)))
  Grekland är vackert, men har själv aldrig varit där. Tack för din kommentar och att du valde att svara på den sista ,-) Jag är säker på att livet fortsätter och att de som lämnat oss kan vara med, fått många bevis, det känns tryggt, du har svarat på fel ställe, har satt ut ett inlägg efter det här, men det gör inget ,-)) Ha en fin vecka! Primrose ,-)

  SvarSlett
 2. Din mamma heter nästan som mitt andranamn som är Ingeborg.
  Vi har faktiskt varit i Grekland, men annars är det inte många gånger vi varit utomlands.
  Varit i Norge en gång på hundutställning.

  SvarSlett
  Svar
  1. ei, dette nye kommentarsystemet fungerer ikke optimalt. Nå får jeg ikke svart med annet enn anonym: Ingeborg og Ingebjørg er egentlig det samme navnet- bare ulike varianter, men vi har ikke jentenavnet Borg. Barnebarnet mitt heter Birk, og det er guttenavnet til Bjørg (Bjørk)...

   Slett
 3. Gillar de gamla fornnordiska namnen. Björg är så vackert! Ja, promenader är väldigt avslappnande.
  Barndomens somrar är fina minnen, även om man inte gjorde något särskilt. Somrarna var så långa och ljusa, ja en hel evighet. Nu för tiden tycker jag bara sommaren swishar förbi!
  Prag har jag besökt en gång, och tyckte det var en underbar stad. Eftersom jag läste till förskollärare då så besökte vi både förskolor och skolor, och det var mycket intressant.
  Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi var også å besøkte ulike skoler, mest de med kunstutdanning i ulike former, dukketeater, treleker mm

   Slett
 4. Hei, dette nye kommentarsystemet fungerer ikke optimalt. Nå får jeg ikke svart med annet enn anonym: Ingeborg og Ingebjørg er egentlig det samme navnet- bare ulike varianter, men vi har ikke jentenavnet Borg. Barnebarnet mitt heter Birk, og det er guttenavnet til Bjørg (Bjørk)...

  SvarSlett
 5. Håller med, en promenad är bra avkoppling. Bästa. Eller ett träningspass som passar en tant.
  Karbonader! Det är Norge för mig! Det och en fet glass ... Kan den ha hetat Döleis...? Kladdar alltid då jG6lyssnar. Min typ av teckning! Kram

  SvarSlett
 6. Ditt förnamn som är ovanlig i Sverige påminner om den isländska sångerskan Björk. Gillade henne skarpt, så jag tycker om ditt förnamn:-)
  Håller helt med dig att djur och heltidsjobb inte går ihop, om man inte använder sig av ett svindyrt hunddagis vill säga...
  Sedan följer jag gärna med dig på drömsemester till Grekland;-)

  SvarSlett
 7. Å, du är på väg till Grekland - så underbart! Och nog förstår jag att du är nöjd med att bo i Norge. Finns mycket fint på er sida gränsen! Fin selfie!

  SvarSlett
 8. Vilken "go" selfie du skrivit. Jag ler och nickar då och då och känner igen mig. Grekland är en stor favorit för mig och har varit här under många somrar och rest med båt mellan öarna. Karbonader minns jag att min norska mormor ofta lagade och jag åt dem gärna-
  Att ut och gå i naturen är ett bra sätt att hämta krafter.
  Fint att läsa om hur du började blogga och intressant att låta eleverna blogga i undervisningen.
  Önskar dig en fin vecka.

  SvarSlett
 9. Skrev en lång kommentar som bara försvann

  SvarSlett
 10. Snälla du, tala om vad karbonader betyder! Jag försökte googla på norsk-svensk ordbok men fick ingen översättning. Jag ser en del av dina teckningar här på din sida. Så roligt att ha en sådan konstnärlig ådra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Karbonader er kjøttkaker av kjøttrik farse

   Slett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.